24.07.2024.

07:01

Foto: Tanja Andric

Džet set

"Možda ću zasvirati klavir!": Katarina Odalović o Informerovoj novoj emisiji "Četiri i po žene"

Od nedelje, 28. jula, na Informer TV očekuje vas prava poslastica, s obzirom na to da će se na jednom mestu, u emisiji "Četiri i po žene", naći četiri visprene, obrazovane, harizmatične i prelepe dame.

Pored Zine Al Sataf, Maje Mojsovski Rašević i Jadranke Jevtić, jedna od voditeljki biće i Katarina Odalović, koja je otkrila kakav će biti koncept emsije, te kako vidi sebe u ovom formatu.

Informer

 

Postala si poznata gledaocima naše televizije kao voditeljka Info jutra. Koliko će se ova emisija razlikovati od jutarnjeg programa?

- Emisija četri i po žene je vrsta tok-šoua koji je već decenijama i te kako zastupljen u svetu, a u poslednje vreme je postao popularan i u našoj zemlji. Ovaj vid emisija se svodi na spontani razgovor i samim tim dosta odstupa od koncepta jutarnjeg programa koji je veoma zahtevan televizijski oblik, jer pokriva najaktuelnije vesti iz politike, društva, kulture, umetnosti i sporta. U jutarnjem programu, na primer, vikendom nema mesta za improvizaciju, jer se zaista sve precizno planira kada su ozbiljne teme, muzika i naravno kuvanje. 

Informer

 

Da li si u dosadašnjoj karijeri radila emisije koje su imale sličan koncept?

- Ne, ovo je prvi put. Do sada sam radila samo u naučnim, kulturno-obrazovnim i informativnim programima. Videćemo kako ću se snaći, mada moje srce je u jutarnjem programu i političkim temama.

Kako ti se sviđaju tvoje koleginice sa kojima ćeš voditi emisiju?

- Potpuno smo različite, kako po profesijama, tako i po bračnim statusima, ali nismo nespojive zbog toga. Čak naprotiv, mi se toliko smejemo i dobro zabavljamo na probama i svaki novi susret budi novu kreativnu ideju. Čini mi se da će to publika prepoznati i rado čekati nedelju u 18h.

Informer

 

Šta misliš, sa kojom koleginicom ćeš najčešće imati sukob mišljenja?

- Pa, ne znam. Ovo je emisija koja ide uživo, spontano... Tako da će i nama svaka nova emisija biti jedno novo iskustvo.

S obzirom na to da sviraš klavir i da si išla na balet, da li bismo u ovoj emisiji mogli da te vidimo i u takvom, umetničkom izdanju?

- Ako mi obezbede klavir možda i zasviram Balaševića, jer sam više volela da "skidam" njegove melodije nego da vežbam Baha. A kada je balet u pitanju, jednom balerina - uvek balerina. Tako da - gledajte.

Informer

 

Da li imaš tremu od toga kako ćeš se snaći?

- Iskreno, nisam tremaroš, jer sam od malih nogu na sceni, kako "Narodnog pozorišta", tako i "Pozorišta na Terazijama", ali ovo je emisija zabavnog tipa kakvu nisam radila do sada. Više je zastupljena ona rečenica "Daj samo da krene".

S obzirom na to da je tvoja koleginica Ana Mandić upoznala čoveka svog života upravo u emisiji koju je vodila, da li misliš da je moguće da se i tebi dogodi takva ljubavna priča?

- Anina i Nebojšina priča je filmska i zaista nije svakodnevna. Želim im da je čuvaju i uživaju i njoj. Takve ljubavi se jednostavno dese, one se ne planiraju. Videćemo.

Informer

 

Imaš tri ćerke, a vodiš dve emisije. Kako ćeš uspeti da izbalansiraš poslovni i privatni život?

- Mama i tata su moje produžene ruke i podrška u svemu bilo da je u pitanju karijera ili emotivni život. Oni su uvek moj najveći oslonac i njihovo mišljenje, kao i mišljenje mog starijeg brata, mi je najvažnije.

S obzirom na to da se emisija zove "Četiri i po žene", da li si planirala da nekada dovedeš tvoje "žene" (ćerke) u emisiju i da li su nekada izrazile želju da i one jednog dana budu TV lica?

- Moja najstarija ćerka živi i studira van granica naše zemlje i ona je posvećena nauci. Jako sam ponosna na nju, dok ove dve mlađe obožavaju da dolaze na Informer. Nemaju tremu od kamera iako su male. Uvek se konsultujem sa njima, pitam ih da li žele da se snimaju i objasnim im kakva je emisija. Njihov odgovor je najbitniji i krajnji. A što se tiče mojih drugarica... Ha, ha, ha... Pa imale bi one dosta toga da objasne mojim kolegama ko je zapravo Katarina Odalović.