26.07.2024.

19:29

Foto: shutterstock/Informer/ata images

Džet set

"Desingerica truje omladinu više nego NATO bombe 1999. godine!" Dajković pozvao da se Despiću zabrani ulazak u Crnu Goru zbog reperovog skaradnog ponašanja

Vladislav Dajković, politikolog i predsednik stranke Slobodna Crna Gora, putem svog TikTok naloga, pozvao je da se Dragomiru Despiću Desingerici zabrani ulazak u Crnu Goru. 

Skaradni nastupi kontroverznog repera sa crnogorskog primorja poslednjih dana privlače ogromnu pažnju, a nakon što su brojne javne ličnosti osudile Despićevo ponašanje, Dajković je sada i zvanično pozvao da se njemu udari embargo. 

Obraćanje Vladislava Dajkovića prenosimo u celosti.

"Kao otac, Podgoričanin i funkcioner glavnog grada, pozivam nadležne institucije da podhitno zaustave i zabrane nastupe repera Dragomira Despića zvanog Desingerica, koji ovih dana više truje našu omladinu po crnogorskom primorju, nego što su to činili NATO bombe i osiromašeni uranijum 1999. godine. Taj čovek je dao sebi toliko za pravo, da ponižava našu omladinu, da ih pljuje u usta, da ih udara patikom u glavu i da ih vređa na raznorazne načine, a da oni uživaju u tome. Koliko god to delovalo kao umetnička sloboda, kao nešto što možda prija omladini, budite sigurni da nije tako. Ako su crnogorske vlasti za vreme Mila Đukanovića mogle da zabrane ulaske u Crnu Goru jednom Matiji Bećkoviću, "Beogradskom sindikatu", Vladu Georgievu, da zabrane razne rijalti programe iz Srbije ili regiona, ja mislim da je ovaj put više nego potrebno i više nego svrsishodno zabraniti ovakvim pojavama da ponižavaju, ne samo našu omladinu, nego sve nas koji ćutimo, trpimo i to gledamo. Ja sam mlad čovek i ja volim da izađem, i ja sam voleo da se provodim na crnogorskom primorju, ali ovakve pojave ne smeju biti dozvoljene zbog toga što šalju loš primer deci, koja će pomisliti da je u redu da neko ko sutra ponižava i njihovu decu i njihovu braću i njihove sestre. Zbog toga takvu praksu moramo da zaustavimo. Što se tiče glavnog grada, taj čovek ovde neće pevati I, da ne zaboravim: Desingerice, možeš ti pijan i drogiran da bauljaš i ćarlijaš, koliko hoćeš u svom stanu, u svojoj kući, i u svom selu, ali ovde više nećeš!"

Informer

 

Podsetimo, Dragomir Despić Desingerica privukao je pažnju medija kada je patikom udarao po glavi mladića iz publike, a nakon što su osvanuli snimci na kojima kontroverzni reper devojci pljuje u usta, javnost u regionu je bila zgrožena.