29.07.2024.

20:02

Foto: Foto: ATA Images, Miloš Rafailović, Tanja Andrić, Profimedia, Instagram, Reuters

Džet set

ZNATE LI ŠTA SU "NEPO-BEBE"? Holivud je krcat njima, a ovo su najpoznatije u Srbiji

Nepo-beba termin je koji je odnedavno ušao u kulturni leksikon, a predstavlja dete glumca, pevača, producenta ili nekoga ko je imao koristi od slave ili veza svojih roditelja dok je pokretao sopstvenu karijeru.

Kada je reč u Holivudu, najpoznatiji su svakako Anđelina Džoli - ćerka oskarovca Džona Vojta, Lajza Mineli - naslednica Džudi Garland, otac Majkla Daglasa bio je Kirk Daglas, Kejt Hadson ćerka je oskarovke Goldi Hon, Hejli Biber - mezimica Stivena Boldvina, oskarovka Gvinet Paltrou i producent Brus Paltrou, a otac Kim, Kortni i Kloi Kardašijan bio je Robert Kardašijan, čuveni holivudski advokat.

Manir da deca poznatih krenu putem svojih roditelja takođe je prisutan i u Srbiji, a baš kao i u Americi, mnogi od njih uspeli su da prestignu slavu i uspeh svojih očeva ili majki. Donosimo vam najistaknutije nepo-bebe kada je reč o domaćem šou-bizu.

Marija i Verica Šerifović

Informer

 

Verica Šerifović pevačica je folk muzike i smatra se jednim od najboljih vokala u ovom žanru. Može se pohvaliti velikim hitovima poput "Pepeljuge" i "Ne dam bolu da me slomi", a poslednjih godina najpoznatija je kao majka jedine srpske evrovizijske pobednice - Marije Šerifović. Marija je danas jedna od najuspešnijih muzičarki na ovim prostorima i nastupa isključivo po koncertnim dvoranama.

Jelena i Divna Karleuša

Informer

 

Divna Karleuša bila je jedna od najpoznatijih novinarki i radio voditeljki u Srbiji. Najveći deo svog radnog veka provela je na Radiju Beograd, a mnogo pevača istaklo je da je baš ona bila zaslužna za pokretanje njihovih uspešnih karijera. Između ostalog, Divna je bila majka Jelene Karleuše, najpoznatije pop zvezde na ovim prostorima. JK je u više navrata kazala da je zahvaljujući majci u šou-biznisu "preskočila" takozvano "pečenje zanata", te da je na scenu stupila tek kada je snimila prvi studijski album. 

Ilda i Šaban Šaulić

Informer

 

Šaban Šaulić ili "kralj narodne muzike", kako su zvali pokojnog pevača bio je najpoznatiji i najcenjeniji izvođač tog žanra u Srbiji. Njegova karijera nasilno je prekinuta saobraćajnom nesrećom u Nemačkoj. Šabanova ćerka, takođe pevačica Ilda Šaulić, na scenu je stupila hitom "Stani dušo da te ispratim" i svojim talentom, ali i odmerenim ponašanjem u javnosti uspela je da se izbori za svoje mesto na estradi.

Nikola i Marinko Rokvić

Informer

 

Marinko Rokvić bio je pevač narodne muzike, a tokom karijere nekoliko je puta rasprodao "Sava Centar". Njegove pesme obožavaju milioni, a sigurno najpoznatije su "Potražiću oči nešto zelenije" i "Zavela me svetla velikog grada". Rokvićev sin jeste Nikola Rokvić, a tokom dvehiljaditih godina, kada je i objavio prvi album "Oprosti mojoj mladosti", bio je jedan od najpopularnijih izvođača među mladima.

Nikolija Jovanović i Vesna Zmijanac

Informer

 

Vesna Zmijanac, tokom osamdesetih godina, bila je najveća konkurencija Lepoj Breni. Folk legenda pomerala je granice kada je reč o muzici i vizuelnom identitetu, a održala je na stotine velikih koncerata širom Jugoslavije. Vesnina ćerka, koju je dobila sa direktorom marketinga PGP RTS-a, Vladom Jovanovićem, takođe je pevačica, a Nikolija je među vodećim mladim zvezdama trenutno. 

Anastasija i Ceca Ražnatović

Informer

 

Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović može da se pohvali karijerom dugom 36 godina, tokom koje je napunila Ušće čak dva puta. Objavila je na desetine hit albuma, a njena životna priča smatra se jednom od najintrigantijih na ovim prostorima. Cecina ćerka je Anastasija Ražnatović, a putem svoje majke krenula je kada je objavila pesmu "Savršen par". Nizali su se i drugi hitovi, a Ražnatovićeva je trenutno pauzirala svoju muzičku karijeri i posvetila se porodičnom životu sa fudbalerom Nemanjom Gudeljom. 

Elena i Mile Kitić

Informer

 

Mile Kitić jedan je od najpoznatijih turbo-folk pevača, a vrhunac slave dostigao je sa sastavom "Južni vetar". Tokom devedesetih i dvehiljaditih snimio je hitove "Kraljica trotoara" i "Šampanjac", a stopama slavnog oca krenula je i njegova mezimica koju je dobio u braku sa Martom Savić, Elena Kitić. Elena je trenutno jedna od najaktuelnijih mladih zvezda, a na platformi Spotifaj ima čak pola miliona slušalaca.