30.07.2024.

23:39

Foto: Masha Bandjur

Džet set

"Da stojim tu i da se ispred mene šmrče..." Velika Pljugičina ispovest o razlazu sa Desingericom: "Trebalo je ćerku da mu krstim"

Luka Bijelović Pljugica i Dragomir Despić Desingerica napravili su nezapamćeni haos na srpskoj muzičkoj sceni, a niko nije mogao da veruje da će, u jeku ogromne popularnosti, do njihovog rastanka doći.

To se i desilo, a sada je Pljugica rešio otvoreno da progovori o svemu, kada je priznao da poznati dvojac mesecima nije razgovarao.

- Nismo, kada je krenuo haos oko tih skandala mi smo već prestali da komuniciramo. Mi smo u decembru 2022. godine počeli da nastupamo i do avgusta 2023. smo pričali, i onda od avgusta 2023. do decembra 2023. godine nismo komunicirali, a nastupali smo svaki dan - rekao je Pljugica, pa dodao:

- Ljudima je to čudno, nismo progovorili nijednu reč, ni pogled jedan nije upućen. To je bila tenzija, pogotovo meni koji sam sam tu, nisam manipulator koji će da uzme sve naše saradnike sebi. On je to uradio, a ja sada imam novu ekipu ljudi. To je zeznuto, ne znaš kome šta smeš da kažeš. Onda sam uzeo svog vozača, sretnem se sa njim samo na bini, ali smo na bini uvek bili profesionalni.

Informer

 

Ono što je Pljugicu očigledno zabolelo, nakon što je Despića uveo u muzički posao, je to što su bili tako bliski, ali to nije bilo važno.

- Da, trebao sam ćerku da mu krstim. Trebao sam da mu budem kum, bili smo najbolji prijatelji. Uvek sam bio tu, idemo za Budvu, trebaju mu gume, a ja u Kraljevu – u vrhuncu naše popularnosti kada me jure paparaci, ja sam teglim dve gume i šaljem na autobus iz Kraljeva bez blama - kaže Pljugica i dodaje da očigledno Desingerica takve stvari nije cenio:

- Ne znam, na kraju je ispalo da se nije cenilo i da se o tome ne priča. Mene da je neko uveo u muziku, ja bih mu bio zahvalan do kraja života. On je u nekom intervjuu rekao "Hvala mu na tome", ali to je rekao reda radi. 

Informer

 

Desingerica je više puta ispričao da se mnogo više trudio od Pljugice, koji bi u studio dolazio, odradio šta treba i odlazio.

- Ja nisam želeo da provodim vreme u tom studiju, tačnije to je kuća nekih ljudi, nisam želeo da provodim vreme gde se rade narkotici i te stvari. Mene to nije interesovalo, ja dođem, profesionalno dam svoje vokale, ispišem tekst i odem kući, ti posle bleji sa njima i radi šta hoćeš. Ja da stojim tu i da se ispred mene šmrče i duva, mene te stvari ne interesuju, ne mogu da zamislim to da srozavam svoj obraz. Ja ću svojim radom da pokažem šta mogu, u avgustu će mi svake nedelje ići po jedna pesma, pa ćemo videti da li ja to ne umem da radim - iskren je Pljugica, koji se potom osvrnuo i na reči svog nekadašnjeg prijatelja da on nije kriv za raspad:

Informer

 

- Raspad je do njega, on je to meni priznao od prvog dana da je to njemu bio plan. Ušao je u muziku, uzeo sve što mu treba i šta ću mu ja. To je za njega super, on je sebi napravio karijeru, ja sam to znao, nisam ni ja glup da ga uvedem u muziku a da ne znam šta će da uradi. To da je kukao i to, to su priče za malu decu. Despić je otišao u Amidži tada i posle sedam dana sam ja trebao da odem, zvao me je Ognjen Amidžić i ja sam rekao da ću sve da ispričam i onda me je Desingerica jurio tih sedam dana da se pomirimo, to recimo niko ne zna, mi smo seli i popričali. Ja sam otišao u emisiju i rekao da je sve super, on je to gledao uživo i slao mi poruke "Bravo, super si rekao", nisam rekao ništa jer sutra će ćerka da mu poraste... Ja sam ispao kreten prema ljudima, ali sam sačuvao njegov obraz. Tada sam hteo da kažem sve, bio sam spreman da ugasim svoju muzičku karijeru, ali on je uspeo manipulativno da me uhvati, mesecima se nismo čuli i on kao hajde da se nađemo, pa mi je rekao "Blizu su mi Šimanovci, ja mogu da dođem ako kažeš nešto pogrešno".

Pljugica kaže da to možda nije izgledalo kao pretnja, ali jeste bila.

- To je upakovano da nije pretnja, ali je bila. Samo sam mu rekao da se ne plaši, neću reći ništa - zaključio je Pljugiza medije.