31.07.2024.

22:09

Foto: Foto: Printscreen Instagram/sakopolumenta/beberexha

Džet set

Šako Polumenta o izjavi šiptarske fašistkinje da su Kosovo, Makedonija i CG za nju Albanija: "Od Srbije sam dobio sve u životu"

Pevačica Bibi Reksa posetila je Severnu Makedoniju odakle njena porodica potiče i gde je neposredno pre emigriranja u Sjedinjene Američke Države živela.

Muzičarka je, tom prilikom, uz set fotografija istakla da se raduje povezivanju sa korenima, a ono što je razbesnelo javnost čitavog regiona, jeste izjava da su za nju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija, Makedonija, Crna Gora i Preševska dolina jedno te isto, odnosno Albanija.

Informer

 

Reakcije povodom ove skaradne izjave se nižu, a na sinoćnom nastupu u Budvi, na ovu temu upitan je i pevač Šako Polumenta.

- Odgovoriću ti jako lepo. Gledaj nešto. Sve što sam u životu dobio, dobio sam od Beograda, od Srbije. Na muzičkom planu. Oni su olakšali mojoj porodici, moj život. Ja sam veliki Crnogorac. Sve poštujem na svetu. Volim Srbiju, volim Crnu Goru, volim Hrvatsku. Ja sam veliki Jugosloven pre svega. Ona bivša Jugoslavija. Pričamo o Jugi, bivšoj Jugi. Ja ne mogu da ne zakoračim u neku drugu republiku, sada državu, a da se ne divim toj prirodi i kulturi tog naroda iz tog vremena. Sad sam bio u Makedoniji. Mislim da je taj narod savršeno dobar. Ja ne mogu... Ja sam nešto što je svačije i moj brak i moja deca, vidi se da su iz mešovitog braka. Moj život je satkan od najlepših stvari u životu. I onda slavim sve - rekao je Šako Polumenta za Telegraf.rs.