04.08.2024.

13:34

Foto: Foto: Printscreen/Informer, ATA Images

Džet set

Obraz ipak ima cenu! Bebek večeras slavi ubijanje i pogrom Srba, a onda dolazi u Beograd da im uzme pare! Sramota kakvu do sada nismo videli!

Bosanskohercegovački pevač Željko Bebek proslavio se kao prvi pevač "Bijelog dugmeta", jednog od najuspešnijih bendova sa ovih prostora. Brojne generacije su odrastale slušajući hitove koje je upravo on izveo i baš kada su svi bili ubeđeni da je baš on dokaz da muzika ujedinjuje ljude i ne zna za granice, Bebek je odlučio da sjaj svoje karijere uprlja sramotnom odlukom da nastupi na godišnjici Oluje - jezivim pogromom Srba koji su bili primorani da odu sa svojih vekovnih ognjišta i tom prilikom izgube i dom i svoje najbliže.

Informer

 

Odlučio je Bebek da i on slavi zbog toga što je izvršen zločin nad narodom od kojeg je uzeo mnogo više para nego što će mu ikada dati za "Dan domovinske zahvalnosti". Ali s druge strane, zašto i ne bi slavio kada će dobiti pare, ne samo za nastup pred zločincima koji nikada nisu dobili svoju kaznu, već će u novembru uzeti novac i Srbima - onima koji su uspeli da prežive njegove večerašnje domaćine.

Informer

 

Najava njegovog nastupa povodom proslave "Oluje" podigla je buru na društvenim mrežama, a kada se oglasio, dao je sramno objašnjenje.

- Pa ja ne znam još uvek. Nisam siguran. Mislim da neću nastupati. Ne znam stvarno. Nisam ni video da su objavili na Fejsbuku. Ja sam još uvek na odmoru - rekao je pevač, pa otkrio da li će pevati ako ga pozovu, rekao je:

Informer

 

- Pa, ne verujem.

- Nemam ja nikakvo mišljenje. Ovo je posao koji ako uplate radiš, ako ne ništa, onda je to "Kad na vrbi rodi grožđe". Za sad je da ne znam ništa, evo. Nije posao nikakav sklopljen, uređen, pa videćemo - rekao je pevač za "Telegraf". 

Dakle, samo su pare bitne. Da su ga Srbi platili da ne peva na godišnjici Oluje, onda valjda ne bi ni pevao. Zavisi, ko izlicitira više. Zvuči kao da je hteo da poruči da se bavi vokalnom prostitucijom, ali hajde da se tu zaustavimo.

Informer

 

S obzirom na to da Željko na svom Instagram profilu i dalje nije skinuo najavu večerašnjeg nastupa, izgleda da se uspešno dogovorio sa organizatorima, ali i najavio da će nakon toga održati veliki koncert u Sava Centru.

Kada se sada osvrnemo na njegove 52 godine karijere, sasvim je okej odati mu priznanje za to što se toliko dugo pravio da ima obraz, nije ni to lako.

Te, sada već davne 1974. godine "zvezda je rođena", ali danas je umrla. Možda bi svima bilo lepše da smo ostali da živimo u laži, pa da u istoriju jednog dana ode kao legenda, a ne kao prostitutka. 

Informer

 

Jedina stvar kojoj još uvek možemo da se nadamo je da se autošovinistička, "druga Srbija", neće pomamiti i napuniti pet sala "Sava Centra". Ali, to ćemo saznati tek u novembru.