06.08.2024.

08:52

Foto: ATAIMAGES/Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

"Sram ga bilo, ovo mu nije prvi put!" Aca Amadeus podržao Informerovu inicijativu da se Bebeku zabrani koncert u Beogradu

Nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek pevao je na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, a njegov koncert na dan kad je desetine hiljada Srba stradalo i proterano sa svojih ognjišta organizatori su nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede". Zbog ovog gnusnog čina prema srpskim žrtvama Informer traži hitnu zabranu koncerta koji je Željko Bebek zakazao u Sava centru za 15. novembar

Informer

 

Da je sramno da posle veselja na dan pogroma Srba, o kom se bez stida hvalio i na društvenim mrežama, peva u Srbiji, smatra i Aleksandar Aca Stanimirović, jedan od osnivača muzičkog sastava "Amadeus".

- Sram ga bilo što je pevao na godišnjici "Oluje". To je veoma tužan događaj jer je veliki broj ljudi stradao i mislim da nije ljudski da se na taj dan održavaju koncerti i peva. Ovo njemu nije prvi put da nastupa na godišnjici "Oluje". On je pevao i 2012. godine, nakon čega je izjavio da je zahvaljujući njemu ovaj tužni događaj postao "narodna proslava". Apsolutno podržavam želju da mu se zabrani održavanje koncerta u Sava centru, jer ljudima koji pljuju Srbiju, nije mesto u istoj - rekao je Aca Amadeus za Informer.

Informer

 

Muzičar podseća da Bog sve vidi i da Bebeku ide na čast sve ono što je uradio, ali ima jedno pitanje i za menadžere.

- Pitao bih i menadžere kako ih nije sramota da mu nakon svega zakazuju koncert u našoj zemlji? Nadam se da do tog koncerta neće ni doći - jasan je Stanimirović.