06.08.2024.

14:37

Foto: Informer/ATA images

Džet set

"Žao mi je što sam odrasla slušajući zverolikog Bebeka!" Vesna Vukelić Vendi nema dilemu: "Ne dozvoliti takvima da zarađuju na našoj grbači!"

Redakcija Informera mišljenja je da Željku Bebeku treba da se zabrani koncert u Sava Centru, jer je odluka bivšeg pevača "Bijelog dugmeta" da nastupi u Ličkom Osiku na godišnjicu "Oluje", kada je srpski narod proteran sa svog ognjišta, mučen i ubijan, a ima zakazan koncert u Beogradu, u najmanju ruku licemerna. S tim se slaže i Vesna Vukelić Vendi, iako je po sopstvenom priznanju odrasla uz njegov glas.

Informer

 

- Odrastala sam isključivo slušajući Željka Bebeka i Stanišu Stošića jer je moj otac samo te ploče kupovao i u mojoj kući su samo ta dva pevača mogla da se čuju. Ovo je klasični primer da muzika ne objašnjava karakter, iako bi trebalo. Međutim, karakter nije muzika, to nije nešto što se vremenom stiče već nešto sa čime se rađa. Podvlačim da žalim utrošeno vreme koje je meni kao detetu bilo oduzeto slušajući zverolikog Željka Bebeka i njemu slične koji su se demaskirali na našoj grbači, na našoj grbači su uzimali pare i na našoj grbači su se demaskirali - rekla je Vendi za Informer. 

Ona smatra da je skandalozno što se ovako nešto događa pod budnim okom istorije koja svedoči o stravičnim zločinima nad našim narodom u ovim krajevima, koji se slobodno mogu nazvati dolinom crnih marama. Pevačica se slaže da bi estrada trebalo da osudi ovakve postupke i da digne glas protiv onih koji ponižavaju naše žrtve, a onda na njihovim potomcima zarađuju, ali da se ipak mnogi po tom pitanju ne izjašnjavaju.

Informer

 

- Ćute jer ne žele da se zameraju to je ključna stvar, jer trebaće im da pevaju na tom području pa eto. Takvi malograđani i takve pokondirene tikve su nas i upropastile zato što su bezbožni seljaci došli i napunili Beograd. Svako ko ćuti i ne oglašava se povodom ovog što je Bebek uradio, trebalo bi da se stidi, ali nije on jedini, ima mnogo Bebeka, jedan po jedan samo niču - britka je i jasna kao i uvek pevačica.