09.08.2024.

18:36

Foto: Foto: Tanja Andrić

Džet set

"To su realni sistemi vrednosti": Vendi prokomentarisala Desingericu i njegov uticaj na omladinu!

Reper Dragomir Despić Desingerica često je kritikovan zbog kontroverznih nastupa, a optuživan je i da ima negativan uticaj na omladinu koja njegovu muziku sluša.

Informer

 

Zbog performansa u kojima je svoje fanove u prvim redovima lupao patikom po glavi, rendao im sir i razbijao jaja, ali i pljuvao im u usta, postao je tema rasprave u koju su bili uključeni brojni političari u regionu koji su izneli mišljenje da nastupi treba da mu se zabrane.

Njegova koleginica, Vesna Vukelić Vendi, otkrila je svoje mišljenje o ovoj temi, te prokomentarisala Despića i uticaj koji novi talas izvođača ima na omladinu.

Informer

 

- Moramo da shvatimo da su ljudi koji imaju slobodarski duh uvek bili anatemisani od strane onih koji su umreženi drugim duhom materijalizma, porobljenosti prodaji duše, sve je rađeno na sistematizaciji, odavno je ovde na estradi stvorena kapa. Mi znamo da je za vreme Tita, otkad su krenule nove reforme, svako ko se slikao sa Titom već bio kupljen, odnosno trebalo je doći do Tita, pa onda biti u čitavoj priči i mnoge su radnje vođene da se uopšte dođe do Maršala. O ovome pričam jer su ti pevači u toj skrojenoj kapi napravili svoj sistem bez slobode, bez kreativnosti, sve je orkestrirano. Sada, zahvaljujući društvenim mrežama, potrošačka moć je neograničena, gde se sve nudi i na publici je, dakle na ljudima, da izaberu ono što im odgovora i što im ne odgovora. Ovakvo tržište otvorilo je realne sisteme vrednosti - zaključila je Vendi.