10.08.2024.

11:53

Foto: tanjug

Džet set

Ovo je sin Svetislava Pešića: Direktor je čuvenog košarkaškog tima, a žena mu je neviđena bomba (FOTO)

Košarkaški trener Svetislav Pešić Kari već je bio heroj nacije 2002. godine, kada je s nacionalnim timom osvojio Svetsko prvenstvo u košarci, a sada je ponovo na mestu selektora reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pešićeva ljubav prema sportu je jaka, pa zato ni ne čudi što je svoju strast preneo i na svoju decu, te njegova ćerka Ivana Jagla radi kao trener i ima master diplomu u oblasti sportske psihologije, dok je njegov sin, Marko Pešić, godinama bio uspešan košarkaš.

Marko Pešić nikada nije krio da je najveći fan svog oca, a mnogi ne znaju da je on imao presudnu ulogu u Karijevom povratku na klupu nacionalne selekcije. Baš kad je Svetislav planirao da ostane u košarci u nekoj manjoj ulozi i odmori od naporne karijere, stigao je poziv Srbije.

- Sin Marko mi je rekao: "Hajde tata, kad te ljudi zovu". I ja sam imao potrebu da se uključim, da pomognem iskustvom i vidim da li možemo još bolje da razvijemo košarku u našoj zemlji - otkrio je selektor u jednom intervjuu.

Danas je Karijev naslednik generalni direktor KK Bajern Minhen, a od 1997. godine je u braku s lepom Lulom.

Otac je dečaka Luke, koji trenutno nastupa za Bajern, a Marko je uveren da će mladić talentom nadmašiti i dedu i oca.

- Mislim da će Luka biti najbolji košarkaš u našoj familiji, bolji i od dede i od mene. Razlog za to je što dobro sluša i prihvata sve savete dede Svetislava. Ja, moram da budem iskren, to nisam radio, nisam ga slušao, a da jesam mislim da bi i ja bio bolji igrač - istakao je Marko jednom prilikom.

Tagovi:
Svetislav Pešić Marko Pešić