10.08.2024.

16:36

Foto: Instagram hurricane_official/Instagramkarleusastar

Džet set

"Možemo da im strajkujemo svaki snimak": Oglasio se menadžer Jelene Karleuše, pa osuo paljbu! Uraganke bi mogle skupo da plate plagijat pesme "Runde"!

Pevačicu Jelenu Karleušu s pravom zovu "mala od skandala", o čemu svedoči činjenica da iste izuzetno privlači, htela - ne htela.

Danas se našla se u centru skandala kada su pesmu "Runde", koju je pokojni Milan Laća Radulović napisao za nju, objavile devojke iz grupe "Harikejn", koje su rekle da imaju svu potrebnu dokumentaciju te da je pesma njihova!

Informer

 

Jelena se ovim povodom odmah oglasila i rekla da je  to veliki propust njihovog menadžmenta, da može da im strajkuje ceo kanal na kojem je numera objavljena, kao i da je pogrešno dati devojkama da pevaju ovu pesmu, jer njihove suze nisu "krvave", kako glasi jedan od stihova.

Sada se oglasio i Zoran Birtašević, Karleušin menadžer, koji je na svom Iks profilu objavio dopisivanje koje dokazuje da je Jelenina pesma urađena još 2020. godine.

Informer

 

- Tekst je namenski napisan za JK. U pisanju teksta je svojim idejama i sama učestvovala. Jelena je platila nesto oko 5.500 evra ustupanje ekskluzivnih prava za ovaj tekst, vremenski, teritorijalno neograničeno, o čemu postoji ugovor i kompletna prepiska porukama i mejlovima. Pesma je snimana još 2020. god. Evo moj printskrin iz tog perioda sa muzičkim producentom. Tekst (pesma) nije objavljen samo iz jednog razloga - jer je naslednik autora teksta, sklon strajkovanju već plaćenih prava na korišćenje dela. Zakonski niko nema prava to da uradi, ali dok se to sudski dokaže, kanal sa novim albumom bi bio ugrožen. Nismo želeli to i isključili smo pesmu zbog koje nam se pretilo strajkovima, a za koju postoji kompletna kompozicija i aranžman i koja je, ponavljam, pravno i finasijski regulisana - rekao je Zoran, pa se osvrnuo na menažment Uraganki:

- Neko ko se bavi PR-om mladih početnica grupe "Harikejn", želi po "Provereno" modelu da napravi hajp. Zato piše ove idiotluke u najavi. Ono što mi, kao JK MUSIC, nosioci ekskluzivnih prava na upotrebu možemo da uradimo je da strajkujemo svaki snimak Hurricane. Da li zbog nečijeg neprofesionalnog odnosa treba da ispaštaju ove devojke?! - napisao je Zoran na svom Iks nalogu.

Informer

 

Podsetimo, devojke iz grupe Harikejn su izjavile da nemaju nameru da se svađaju sa Jelenom koja im je idol, a više o tome možete pročitati OVDE.