13.08.2024.

16:22

Foto: Informer

Džet set

Oglasio se Marko Miljković nakon vesti da je protiv njega podignuta optužnica: Jutjuber u šoku!

Kako je Marko Miljković naveo, nije znao za tu informaciju, pa je kratko komentarisao:

- Ne znam, je l' to tačno? Ako jeste, drago mi je što punom parom rade i dok traju godišnji odmori - poručio je Miljković za Telegraf.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog Marka Miljkovića (41), zbog sumnje da je 13. maja u policijskoj stanici u Novom Beogradu u uračunljivom stanju i svestan dela koje je nameravao da izvrši, kao i svestan da je to delo zabranjeno, pod dejstvom alkohola pokušao da napadne policijskog službenika D. M. tokom vršenja službene dužnosti.

Informer

 

Policijski službenik, koji je pomoćnik vođe smene, radio je na prijemu i zadržavanju lica, a u napadu je zadobio laku telesnu povredu.

Miljković je policajca napao kada su ga doveli do kasete u kojoj su bile njegove lične stvari kako bi uzeo mobilni telefon i to tako što je podigao desnu ruku i krenuo ka policijskom službeniku. Policajac ga je tad uhvatio za ruku i okrenuo ka zidu kako bi ga doveo u položaj za vezivanje ruku lisicama.

Informer

 

Kada je pokušao da ga uhvati za levu ruku, Miljković je policajcu uhvatio i stegnuo prst desne ruke, zbog čega je policajac ruku izvukao, a potom ga uhvatio za levu ruku kako bi mu stavio lisice. Policajac D. M. je tako zadobio lake telesne povrede u vidu uvrnuća, odnosno uganuća mekog tkiva malog prsta na desnoj šaci.

Miljković je nakon opiranja savladan i stavljene su mu službene lisice. Tužilaštvo ga tereti za izvršenje dva krivična dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Informer

 

Tužilaštvo je Trećem osnovnom sudu predložilo da okrivljenog Miljkovića oglasi krivim i da ga za jedno izvršeno krivično delo osudi na kaznu zatvora od tri meseca, a za drugo na kaznu od šest meseci, te da bude osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci, u koju će biti uračunato i vreme koje je proveo u zadržavanju, a koje mu se računa od 14. maja u 00.50 sati, kada je uhapšen.