21.08.2024.

18:20

Foto: ATAIMAGES

Džet set

Ceo šator je pevao sa njim! Baja okupio na hiljade ljudi na vašaru u selu Vraneša kod Nove Varoši (VIDEO)

Na već tradicionalnom preobražanjskom vašaru u dvorištu etno sela "Vraneša", nedaleko od Nove Varoši, orilo se, igralo i pevalo, a pod ogromnim šatorom bilo je na hiljade ljudi!

I ovog leta, povodom velikog praznika Preobraženja Gospodnjeg, u selo nadomak Uvca, smešteno između Zlatarskog i Radojinjskog jezera, "sjatio" se svet sa svih strana. Veče je, kažu gosti, bilo nezaboravno, te se ni jednog trenutka ne kaju zbog pređenih kilometara i kilometara do Vraneša, jer je, ističu, zaista vredelo.

Informer

 

- Atmosfera je sjajna, došli smo iz Beograda kod prijatelja, pa smo odlučili malo da se provedemo uz ovakvu muziku, zaista je vrh - rekli su nam gosti.

Pa pored posetilaca iz udaljenih gradova i iz inostranstva, vašar je okupio i okolne opštine i sela, pa je atmosfera, kažu, bila po svačijem ukusu.

- I ko ne voli ovakvu vrstu muzike, zavoleo je večeras, odavno se nismo bolje proveli - kažu nam gosti iz Prijepolja.

Svi su uživali u koncertu kralja krajiške pesme, Baje Malog Knindže i Goci Benda, za čijim hitovima "ludi" omladina ovog dela Srbije i Republike Srpske, ali poslednjih godina i ostalih delova naše zemlje.

Vašari su inače, kažu organizatori, deo tradicije u zlatiborsko - novovaroškom kraju, a preobažanjski sabor u Vranešima jedan je od retkih koji na zabavu okuplja ovoliki broj ljudi.

Bajini hitovi "Pevaj Srbijo", Živeće ovaj narod", Slađo moja, Slađo, "Stojane sine", a i pesme uz Užičko kolo "Goci benda", ceo šator su podigli na noge, pa se atmosfera od sinoć, kažu, ne pamti.