24.08.2024.

14:28

Foto: ATAIMAGES

Džet set

Radoš Bajić treći put imao koronu! Čuveni glumac otkrio detalje svog stanja, pomenuo i Žarka Lauševića

Povodom stogodišnjice Radio Beograda, održan je koktel ispred zgrade RTS-a u Takovskoj 10. Na događaju pojavile su se brojne javne ličnosti, među kojima je bio i Radoš Bajić, koji je za medije prokomentarisao brojne aktuelnosti.

Najpre, čuveni dramski umetnik otkrio je da je tokom Olimpijade u Parizu, treći put dobio koronu.

- Vrlo sam pratio Olimpijadu. Moram da priznam kada smo prvi put 2021. prvi put dobijali koronu, to su bile udarne vesti, ja sam tada ležao koronu 17 dana i bilo je kritično, u međuvremenu sam imao još jednom koronu, ali sam upravo za vreme Olimpijade imao još jednom imao koronu, hvala Bogu sve je prošlo dobro, ali sam tada bio u izolaciji i bio sam u prilici da gledam apsolutno sve prenose. Ponosan sam, čestitam svim našim sportistima, ovim divnim sportistima koji su osvojili medalje, počev od Novaka do ostalih. Sa velikim simpatijama sam pratio i tu malu Topićevu i tu tragediju sa povredama. Žao mi je što se Ivana Španović oprostila od svoje karijere na takav način, ona je bila veličanstvena. Srpski narod može biti ponosan - rekao je Radoš Bajić za Blic, pa otkrio kakvog je sada zdravstvenog stanja.

Informer

 

- Sada je sve u redu sa zdravljem. Moj otac je živeo preko 90 godina, tako da imam još 20 sigurno.

Osvrnuo se i na najgledaniju seriju na domaćim televizijama, "Selo gori, a baba se ćešlja", koju upravo on potpisuje.

- "Selo gori, a baba se češlja" je moj kapitalni projekat, ali ja mogu reći da su "Heroji Halijarda" kruna moje karijere. Projekat "Selo gori" je jedinstven, to je neverovatno, ne može se više nikada ponoviti, to je 10 godina snimanja, rada, istraživanja, do dana današnjeg preko 9 ili 10, koje su gledane kao premijera. Danas me zaustavljaju na ulici, jer sam ponovo pustio brkove i pitaju me da li se nastavlja snimanje serije, ali odmah da odgovorim da neće biti nastavka jer je Radašin otišao u večnost zajedno sa Dragojlom, sa Žotom sa Milašinom, nažalost mnogi od tih ljudi danas nisu živi. Ja se njih sećam sa velikim pijetetom, poštovanjem, sa nostalgijom i velikom emocijom - rekao je Bajić, pa se setio Žarka Lauševića:

Informer

 

- Kao što vidite, kao dlanom od dlan, prošlo je godinu dana od premijere "Halijarda" i nažalost ubrzo zatim smrti velikog i neponovljivog Žarka Lauševića. Ne prođe nijedan dan, a da ga se ja ne setim. Jedna izuzetna ličnost. Ove godine će na festivalu filmskih susreta u Nišu koji počinju sutra, Žarkovoj udovici Aniti u njegovo ime biti uručena nagrada za životno delo "Pavle Vujisić", postumno. Žarko ovu nagradu za života nije dobio, ali ju je svakako zaslužio. Nažalost, to je život, ostaje njegov Kosta u "Herojima halijarda", kao i mnoge njegove druge uloge koje će biti svedočanstva o jednom velikom talentu i velikoj karijeri koja se nažalost prebrzo završila.