Autor: Informer/K.Ć.

26.08.2024.

18:32

Foto: Aleksandar Jovanović/printskrin instagram

Džet set

Drvo staro 1.044 godina stiglo u Mitrovićevu palatu: Željko organizovao svečani doček stabla

 

Željko Mitrović često privlači pažnju javnosti svojim izumima i projektima, ali ovog puta se vlasnik Pika odlučio na neobičan korak.

On je tokom luksuznog odmora na Azurnoj obali, odlučio da sebi priušti jedinstven suvenir – jedno od najstarijih stabala masline u Evropi.

Informer

 

Željko je organizovao prenos stabla do Srbije, a juče je drvo konačno stiglo. Kako je on naglasio, pored 100 stabala koje je posadio oko njegove vile na Dedinju, ovo drvo je nešto najposebnije.

- Do dva sata jutros sam bio na probi predstave "Lu" u mom Teatru Odeon, a neposredno pred Odeon sam ušnirao informativni program na tv Red i tv Narodna, a od pola pet jutros sam organizovao "Odbor za doček", koji je sačinio protokol za dobrodošlicu i smeštaj "Žeksovog stabla", na mesto gde će provesti narednih deset hiljada godina. Nisam mogao da propustim priliku da budem prvi koji će pošaškoljiti ovo predivno zeleno biče. Ovo najstarije drvo u Evropi , staro 1.044 godina, danas 26. avgusta, 2024. godine je presađeno u "Hram Svetog Žeksa" u Beogradu! - napisao je Mitrović na pomenutoj mreži, pa dodao:

- Ipak je Sveti Žeks jutros nešto posle 5 sati ujutru, uspeo da prvi pošaškolji ovo "Sveto Žeksovo Stablo" koje je zasadio lično Nemačko-Rimski imperator Otto II. Zanimljivo je da je cela dinastija Ottonian više verovala ovom čarobnom drvetu nego svim rimskim legijama!