28.08.2024.

08:02

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

"Nisam smeo to da mu stavim u grob!" Niggor ispričao jezivu priču: "Dešavale su se čudne stvari posle sahrane"

Dušan Nikolić je preminuo nedugo po objavljivanju albuma "Tajna marenda" koji je izašao 1996, dok je Nebojša Saveljić poginuo u saobraćajnoj nesreći tri godine kasnije.

Nigor je u jednom intervjuu ispričao neobičnu situaciju na sahrani Dušana Nikolića. On je tada uradio je jednu stvar za koju su mu pojedini rekli da nije smeo.

- Na Duletovoj sahrani ja sam u grob ubacio naš zajednički CD. Napravio sam glupost, ali odakle sam ja to znao. Hteo sam da on sluša taj CD u tom nekom drugom svetu. Ali rekli su mi da ne bi trebalo u grob stavljati stvari od živih ljudi, posebno ne slike. Jedan vidovnjak mi je rekao da smo tada automatski zakopali i sebe i svoje karijere. Onda su se posle dešavale neke čudne stvari, nisam smeo to da mu stavim u grob - ispričao je svojevremeno Niggor.

Informer

 

On je rekao da je jako čudno što je ceo taj drugi album "Monteniggersa" bio neka vrsta predskazanja.

- Jedino se jedna pesma za sada nije ostvarila. U jednoj pesmi ima deo koji kaže - Vazda sam isti i na nebu i na pisti, i biću takav dok me neko ne počisti. Onda se to Nebojši nije dopalo jer je to on repovao, pa je prepravio i onda je bilo - Dok me starost ne počisti. Međutim desilo se da ga je neko drugi počistio - ispričao je Niggor.

Informer

 

- Rekao je da i na kraju pesme koja se zove "2028" Nebojša ga pita: "Hoćemo li preživeti?", a ja mu odgovaram: "Ne, ne, ti nećeš preživeti". To se obraća kao neki demon. Onda u pesmi "Tako ti je mala moja" koja je parodija na pesmu "Bijelog dugmeta" kod nas stoji - 'Ej, stani, stani jadan' i čuje se kočenje i lomljava kola. A Nebojšina devojka koja je poginula sa njim u toj saobraćajnoj nesreći govorila je tom liku - Stani jadan, stani ubićeš nas, uspori. Bilo je preživelih koji su to posvedočili. A posebno pesma - "Voljeli bi da si tu" - koja dobija na značaju tek kad se sve izdešavalo. Stih koji peva Nebojša ide - Srešćemo se na nebu, samo zazviždi, znaćemo da si to ti - ispričao je Niggor.