01.09.2024.

18:41

Foto: Maša Banđur/ATAIMAGES

Džet set

"Bora Čorba je večan sa svim onim što je uradio u životu": Đorđe David emotivnim rečima opisao prijateljstvo sa rokerom, pa ispričao anegdotu

Javnost je duboko potresla vest da se legendarni muzičar Bora Čorba već danima nalazi u bolnici u Ljubljani i da mu se doktori bore za život.

Tokom bogate karijere Bora je sarađivao sa brojnim kolegama, a roker Đođe David je u emisiji "Premijera - vikend specijal" prokomentarisao njegovo zdravstveno stanje i ispričao anegdotu koju je imao sa njim.

Informer

 

- Bora je večan sa svim onim što je uradio u svom životu. On će uvek biti prisutan i među novim i među starim generacijama. On je meni osoba za radovanje, ali ljudski vek ima trajanje. Žao mi je što je to muka, jer mislim da on, kao osoba koja je vaspitavala generacije, nije zaslužio da se muči. On je među pet mojih mentora, on je bio najhrabriji, davao mi je najviše i podrške i kritika - govorio je Đorđe i otkrio:

Informer

 

- Ja sam jedini koji je doživeo da bude prateći vokal "Ribljoj čorbi", ali i da mu "Riblja čorba" bude prateći vokal. Mene je sramota što znam da su ljudi objavljivali njegove umrilce, a on je živ.

Đorđe je otkrio kada se poslednji put čuo sa Borom:

Informer

 

- To je bilo pre mesec dana, a moram da vam kažem jednu anegnotu. Čačak je hteo da da nagradu Bori, a on me je zvao da dođem da budem tu. Ja sam njega tada video da plače, a nikada ga pre toga nisam video njega da plače, to mi je bilo čudno. On je bio toliko srećan što je dobio tu nagradu. Plakao je, a dobio je aplaz koji ga je oduševio. On nije mogao da stoji na stejdžu od tolike emocije. Tada sam ga poslednji put video, on je divan prijatelj - rekao je David.