02.09.2024.

09:20

Foto: Ataimages/Printscreen/Tiktok/nikacuric0

Džet set

Alen Islamović dobija jezive pretnje nakon koncerta u Splitu! Pevač se oglasio: "Prelaze granicu ljudskosti!"

Alen Islamović prekjuče je u Splitu održao koncert sa grupom "Bijelo dugme", a tokom izvođenja pesme "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" podigao je publiku na noge.

Međutim, zadruga "Zagrebački dragovoljci i branitelji Vukovara" traže i da se Islamović u Hrvatskoj proglasi nepoželjnom osobom i da mu se zabrani ulazak u njihovu zemlju.

Informer

 

Problem je nastao zbog teksta koji u pozitivnom svetlu govori o Jugoslaviji i što se na video-bimu tokom pesme našla zastsva SFRJ koja je uvredila osećanja onih koji su se borili na frontu.

O svemu se oglasio i pevač koji kaže kako im nije bila namera nikoga da uvredi, kao ni da isprovocira.

Informer

 

- Nije nam bila namera da nekoga isprovociramo, ali napali su pogrešnu kuću i prete sa svih strana. Ja sam samo radnik pevač u firmi "Bijelo dugme" čiji je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pevanje pesama "Bijelog dugmeta" - rekao je Islamović za Klix.ba.

Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pevao spomenutu pesmu.

Informer

 

- Šta se iza mene viori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to sedam do devet koncerata pre šest ili sedam godina. Čak je i pulska Arena bila, pa i ta pesma "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo". Danas je to, po mom mišljenju, rok parodija na stara vremena.

Nakon što je u medijima objavljena vest da zadruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gde s porodicom živi godinama, pevač  kaže da dobija užasne pretnje.

Informer

 

- Pretnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju porodicu. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu njih 12-15.000 na koncertu. Nacionalističke i šovinističke pretnje i psovke putem portala nisu put, ali ipak, ja ih skupljam, neka se nađu, ne dao Bog ako se šta desi - zaključio je Islamović.