04.09.2024.

09:08

Foto: Ataimages/Starsport

Džet set

Bora Čorba je obožavao Crvenu zvezdu: Poveo je brod ludaka za Bari, a ovo je prva utakmica koju je gledao (VIDEO)

Legendarni roker Bora Đorđević i frontmen grupe "Riblja čorba" preminuo je danas, 4. septembra, u 72. godini.

Jedna od njegovih velikih strasti je bilo i navijanje za Crvenu zvezdu. Večno će ga pamtiti navijači kluba sa "Marakane", pisao je pesme za crveno-bele, a išao je i u Bari na finale Lige šampiona.

Dosta puta je govorio Bora o tome, a pisao je i za Frankfurtske vesti reportažu o odlasku u Bari.

- Kad smo postali prvaci, naravno da je bilo suza, jer su bacali neki suzavac na nas. Ali neki blag, pa sam ih zamolio lepo - hajde bacajte nešto jače, navukli smo se na bolje! Najbolji igrač Zvezde je bio Piksi. Sreća da je ušao pred kraj jer kad nam je promešao odbranu par puta, smrzli smo se od straha. I odbio je da puca penal. Kapa dole za gest. Povratak je bio trijumfalan. Najluđi su se popeli na katarke, Grk se opametio i dozvolio piće. Jedan navijač mi je sasvim ozbiljno rekao - da nismo pobedili, probušili bismo brod nasred mora. Brod je ostao ceo i uplovio u Bar.

Informer

 

U jednom od brojnih intervjua koje je dao, Bora se prisetio vremena kad se bavio rukometom i fudbalom i kada je zbog ljubavi prema crveno-belima gutao suzavac u Bariju.

Kaže, Zvezdu je voleo oduvek, a prvu Zvezdinu utakmicu je gledao u Čačku, sa Borcem normalno.

- Igrali su Džaja, Trifke, Kule... i od svih sam pokupio autograme. Inače, Borac je tada bio drugoligaš, jednom i učesnik kvalifikacija za Prvu ligu SFR Jugoslavije. Tukao je Sutjesku iz Nikšića, ali ga je zaustavio imenjak iz Banjaluke - prisećao se Bora.