04.09.2024.

10:10

Foto: Miloš Rafailović/Ataimages

Džet set

"Hvala što smo živeli u tvoje vreme!" Mili se dirljivim rečima oprostio od Bore Đorđevića: "Počivaj u miru veliki dečače..."

Region je jutros potresla vest da je legenda rok scene, Bora Đorđević preminuo u bolnici u Ljubljani u 72. godini. On se poslednjih dana borio za žvot, a iako je njegovo stanje bilo teško, porodica, prijatelji i svi ljubitelji muzike nadali su se da će roker dobiti ovu bitku. Vest o smrti velikana roka potresla je i Aleksandra Milića Milija, frontmena grupe "Miligram" koji se preminulom rokeru obratio dirljivim rečima. 

Informer

 

- Dragi Boro, hvala ti na detinstvu u kom si nam ti otvorio "rock n roll" i vezao nas za tvoju umetnost zauvek. Hvala ti za tinejdžerske dane kada smo kroz tvoje stihove i energiju otkrivali šta sve sme da se kaže, kako čovek treba da drži do svojih stavova, javno ih iznosi oslikavajući društvo u kojem smo živeli i koliko god oni šokantni bili naučio si nas da je biti hrabar vrlina i potreba svakog umetnika - napisao je Mili pa nastavio:

Informer

 

-  Hvala ti za zrelost gde si pravu ljubav slikao realno bez kalkulacija i romansiranja tačno onakava kakva je velika, beskrajna, često surova ali beskompromisna u nameri da ovaj svet učini boljim. Hvala ti na poeziji o vetrovima našeg vremena koja nas je često nasmejala ali koja je u formi sociološke satire ostavljala dubok trag za razmišljanje i hranila slobodu razmišljanja i govora kojoj si posvetio svoj život i nama je nesebično prenosio. Hvala ti i danas kad te nema više što smo živeli u tvoje vreme. Počivaj u miru veliki dečače, nisi otišao, pesama ima da ih otkrivamo ponovo i ponovo... - uputio je Mili poslednji pozdrav jednom od svojih idola.