04.09.2024.

10:21

Foto: ATAIMAGES/Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

"Ode još jedna legenda!" Gale Kerber potresen Borinom smrću: "Uf... ovog jutra loše vesti"

Region je jutros potresla vest da je legenda rok scene, Bora Đorđević preminuo u bolnici u Ljubljani u 72. godini. Loše vesti potresle su i Galeta iz grupe "Kerber".

Kako mogu da budem. Ovog jutra loše vesti. Uh... Veliki lik, veliki roker, veliki borac, dobar drug, uvek smo imali brzu i kvalitetnu saradnju. Nisam se čuo s njim skoro, jer kad je otišao u bolnicu telefon nije bio više pored njega. Skupljao sam informacije na različite načine o njemu. Ode još jedna legenda - rekao je Gale Kerber za Kurir.

Informer

 

Podestimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd. Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU. Grupu Riblja čorba 1978. godine. Za više od 45 godine karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja. Poslednje album "Da tebe nije" izdao je Siti rekords. Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

Informer

 

- Bacio sam sidro u mirnoj Ljubljani i mnogo mi je lepo sa Dubravkom, ženom koju volim. Ima li veće sreće nego voleti i biti voljen. I što je najljepše, moja posljednja ljubav prihvatila je da se uda za mene. Ona će biti mlada, a ja staroženja, tako me s pravom nazvala. Venčali smo se 25. maja, na Dan mladosti, u Grčkoj na Santoriniju - izjavio je svojevremeno Bora.