04.09.2024.

13:09

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/ATAIMAGES

Džet set

"Zadužio me je za ceo život!" Viktorija za Informer o Borinom ogromnom talentu: "Iz njega su reči tekle kao voda"

Frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević preminuo je jutros u 72. godini, a ova vest potresla je ceo region. Legendarni muzičar ostavio je trag u životima mnogih kolega sa kojima je sarađivao, a Snežana Mišković Viktorija kaže da je nju "zadužio" za ceo život. 

Informer

 

- Svi smo negde bili spremni na to, nakon što smo čuli da je intubiran, jer to znači da su male šanse da se izvuče. Ono o čemu sada razmišljam jeste da je taj čovek mene "zadužio" za ceo život, jer ja živim od njegovog talenta, jer mi je napisao najveće hitove: "Samo teraj ti po svome", "Daj ne pitaj", "Sami, sami"... to su čisti njegovi tekstovi i plus što mi je pomagao kad sam radila prateće vokale u Zagrebu za svoj prvi album - prisetila se rokerka.

Informer

 

Za Viktoriju Bora je bio i ostao veliki pesnik iz kog je kao voda tekla bujica reči. 

- On je čovek koji je pisao kao iz topa. Kad je moja prva ploča završena skupili smo se svi mi autori kod mene u Vladetinoj, gledala sam kada samo ovako okrene tekst i kao lektor ga ispravlja. On je pisao tekst tako lagano, kao voda koja teče. Tu nije bilo mučenja. Imao je onu svoju knjižicu u kojoj je zapisivao ideje, misli, tekstove... On je bio slikovit, konkretan i veliki pesnik -  zaključila je Viktorija.