04.09.2024.

14:15

Foto: ATAIMAGES

Džet set

(VIDEO) Bora je poslednji video intervju dao na Vidovdan: Uprkos bolesti i otežanom kretanju, roker je smogao snage da izgovori ovo

Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, frontman jednog od najpoznatijih rok sastava na Balkanu, "Riblje čorbe", preminuo je u 72. godini.

Jedan od poslednjih koncerata grupe „Riblja čorba” u Srbiji održan je Paraćinu 28. juna dok se u BiH, tačnije u Šamcu 1. jula Čorba poslednji put poklonio publici.

Veliki koncert najdugovečnije srpske rok grupe „Riblja čorba“ na Vidovdan okupio je više hiljada Paraćinaca svih generacija koji su uživali je u hitovima kao što su „Avionu slomiću ti krila”, „Nemoj da ideš mojom ulicom”, „Jedino moje”, „Ja ratujem sam”, „Dva dinara druže”. Neki od njih željno su iščekivali da čuju svoju omiljenu pesmu.

Iako je tada primetno bio lošeg zdravstvenog stanja i gotov ceo koncert proveo u sedećem položaju, smogao je snage da da kratku izjavu za medije.

Ekipa Hitne pomoći je dežurala dva sata koliko je i trajao koncert, ali je Bora kao pravi profesionalac održao uspešno ovaj koncert i doveo publiku do usijana.

Uprkos bolesti i otežanom kretanju, Đorđević je u više navrata dobijao reči podrške publike koju su mu dale vetar u leđa. Iz mase su se mogle čuti rečenice „Boro legendo”, „Čorbo kralju”, „Hvala ti za ovo nezaboravno veče.”