04.09.2024.

16:25

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

Poznato vreme i mesto sahrane Bore Đorđevića!

Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, nedavno je hospitalizovan u Ljubljani zbog jake upale pluća. Muzičar, koji se već duže vreme bori s teškom bolešću, primljen je u bolnicu gde je bio na terapiji antibioticima i kiseoniku. Nažalost, njegovo stanje se pogoršalo, pa je stavljen na respirator i nakon teške borbe, roker je danas preminuo.

Informer

 

U petak, 6. septembara, u Čačku će biti dan žalosti zbog smrti legendarnog rokera, takođe, taj dan će se obaviti i komemoracija u Domu omladine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

U dopisu se takođe navodi da će sahrana proslavljenog muzičara biti obavljena dan kasnije, u subotu 7. septembra na čačanskom gradskom groblju u 14.30, a opelo će početi u 14 časova.
 

Informer

printscreen

 

Podsetimo, prilikom posete i nastupa u Čačku u martu prošle godine, pokrenuta je inicijativa da se jedan trg u Gradskom parku nazove njegovim imenom. Inače, taj park se nalazi preko puta zgrade u kojoj je odrastao u Ulici Veselina Milikića. Međutim, Bora nije s oduševljenjem prihvatio tu vest, ali je kroz osmeh prokomentarisao:

- To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače - izjavio je Bora prilikom svog poslednjeg nastupa u rodnom gradu.

Od ideje se tada odustalo, mada je grad bio spreman da finsnijski podrži takvu inicijativu Čačana.