Autor: Informer/K.Ć.

04.09.2024.

21:02

Foto: Foto: Informer, Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

"Sutra se ženim!" Borin kum ispričao šta se dešavalo uoči rokerovog venčanja sa Dubravkom: "Nisu mu u opštini dali papir"

Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, nedavno je hospitalizovan u Ljubljani zbog jake upale pluća.

Muzičar, koji se već duže vreme bori s teškom bolešću, primljen je u bolnicu gde je bio na terapiji antibioticima i kiseoniku. Nažalost, njegovo stanje se pogoršalo, pa je stavljen na respirator i nakon teške borbe, roker je danas preminuo.

Informer

 

Mnoge poznate ličnosti i veliki pritelji pokojnog pevača, danas su se javno oprostili od njega.

Televizija Informer trenutno emituje specijalni program povodom smrti srpskog muzičara Borisava Đorđevića, a jadan od gostiju je pesnik Miodrag Mića Jakšić, koji je i Borin kum, koji je imao samo najlepše reči za pokojnog muzičara.

Informer

 

Mića se u emisiji uživo prisetio i jedne nezaboravne anegdote sa pokojnim rokerom, koja ga je vratila u te srećne dane.

- Zove me Bora jedan dan i pita me da li mogu da se za pet minuta stvorim u opštinu Savski venac. I ja začuđen onako, reko: "Pa Boki mogu za 10 minuta". I ja se stvarno spremim i kada sam stigao u opštinu, kaže meni on: "Vidi, ja se sutra ženim u Sloveniji. Ovde ne mogu da mi izdaju potvrdu da nisam oženjen u Srbiji, a tamo mi to traže, jadini spas su dva svedoka. Tada mi kroz šalu on izrecita i onaj njegov stih "danas može svaka stoka da nabavi dva svedoka" i šalio se da ih je on za pet minuta našao. 

Informer

 

- Odmah smo otišli gore da potpišemo te papire da on stvarno nije oženjen u Srbiji. Kada smo završili, mi onako srećni krenuli dole do kafića na piće, da proslavimo to. Ma samo što smo seli i već vidim vesti na svim portalima: "Bora se oženio". Jao to je bilo munjevitom brzinom, a on je samo vikao da će ga Dubravka ubiti zbog vesti koja je osvanula u medijima, a oni se tada još nisu ni venčali - prisetio se Mića u specijalnom programu na televiziji Informer.

Podsetimo, u petak, 6. septembara, u Čačku će biti dan žalosti zbog smrti legendarnog rokera, takođe, taj dan će se obaviti i komemoracija u Domu omladine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

U dopisu se takođe navodi da će sahrana proslavljenog muzičara biti obavljena dan kasnije, u subotu 7. septembra na čačanskom gradskom groblju u 14.30, a opelo će početi u 14 časova.