Autor: Informer/A.S.

04.09.2024.

21:17

Foto: Foto: ATA Images, Printscreen/YouTube

Džet set

"Borino telo sutra stiže u njegov rodni grad!" Gradonačelnik Čačka o poslednjim trenucima sa rokerom: "Zajedno smo išli da bira svoje grobno mesto"

Frontmen grupe "Riblja čorba", legendarni Bora Đorđević, danas je preminuo u 72. godini u Kliničkom centru u Ljubljani. Njegovo stanje se poslednjih dana naglo pogoršalo, zbog čega je bio intubiran, a nedugo nakon toga i preminuo.

Informer

 

Večeras se na TV Informer emituje specijalni program posvećen Bori Đorđeviću, u koji se uključio i gradonačelnik Čačka, Milutin Todorović. On je tom prilikom pričao o svom poznanstvu sa pevačem, čija je muzika ostavila neizbrisiv trag. 

- Čačak je ostao bez velikog umetnika, a još većeg čoveka. On je jedna duša od čoveka. Imao sam tu sreću da se tri decenije poznajemo i viđamo. Poslednji put smo se čuli pre manje od tri meseca. On je voleo da pričamo putem video poziva. To mu je bio zanimljivo i voleo je da deli nove stihove sa nama. Nikada nije zaboravio Čačak i stalno je govorio da, šta god da je naučio, naučio je u Čačku. "Zadnji voz za Čačak" je pesma koja je proslavila naš grad. Bora je jedan jedinstven čovek. On je simbol Čačka - rekao je gradonačelnik. 

Informer

 

Gradonačelnik je ispričao da je Bora zajedno sa njim išao na groblje, kako bi izabrao mesto gde će biti sahranjen. 

- Njegova duhovitost je uvek prisutna i on je ostavio neizbrisiv trag u kulturi. Bora je imao prvi bend u čačanskoj gimnaziji, njih četriti drugara. Neizbrisiv trag je osatvio. On je išao sa mnom na groblje da vidi to mesto gde će biti shranjen i kada je pronašao mesto, rekao je: "Ovde ću ja da počivam!" Imamo u planu da jednu ulicu u njegovom rodnom gradu nazovemo po njemu - rekao je Milutin. 

Informer

 

Za kraj, Milutin je rekao da će Đorđevićevo telo sutra stići u njegovo rodno mesto, gde će u subotu biti sahranjen. 

- Sutra u toku dana Borino telo stiže u Čačak, a sahrana ce biti u subotu. Od 14 časova je opelo, a u 14:30 je sahrana. U petak će biti proglašen dan žalosti u Čačku - rekao je za TV Informer, gradonačelnik Čačka, Milutin Todorović.