Autor: Informer.rs

05.09.2024.

09:07

Foto: printskrin You tube

Džet set

"Jedini odgovor je ćutanje, zato ćutim": Jura i Bora gledali se preko nišana 90-ih, a ovako se Stublić oprostio od bivšeg prijatelja

Smrt Bore Đorđevića potresla je region, a veliki broj njegovih kolega i prijatelja oprostio na mrežama se od velikana rok scene. Međutim, ono što je mnoge iznenadilo bilo je oglašavanje Jure Stublić, nekadašnjeg Borinog velikog prijatelja.

- Izražavam saučešće porodici, kolegama, prijateljima i svima koji su voleli Boru i njegove pesme. U smrti reč prestaje i jedini odgovor na nju je ćutnja. Zato ću ćutati. Pustiti pesnika da ode u miru. Mir želim svima nama - izjavio je Jura Stublić.

Iako su njegove reči naišle na odobravanje jednog dela ljudi, bio je i onih koji nisu mogli, a da se ne prisete njihovog sukoba koji je počeo nakon rata.

Informer

 

Do tog trenutka, njih dvojica su bili veliki prijatelji, a onda je hrvatski pevač otpevao nadahnutu elegiju čiji stihovi glase: "E moj druže beogradski, Slavonijom sela gore. E, moj druže beogradski, ne može se ni na more. E, moj druže beogradski, Srest' ćemo se pokraj Save… A ja neću nišaniti, I Bogu ću se moliti, da te mogu promašiti, ali ću te pogoditi. Ja ću tebe oplakati, oči ću ti zaklopiti, Joj, kako sam tužan bio Ja sam druga izgubio..".

Međutim, Đorđević mu nije ostao dužan. Na to mu je odgovorio istom merom: "Šta mi vredi kad me ubije da plače za mnom", i nastavio tekst: "Moja braćo zagrebačka, Ja seljačina iz Čačka, nemojte da stavim tačku na svu braću zagrebačku…". Nakon ovoga, njihov odnos je bio trajno narušen.