05.09.2024.

09:12

Foto: Foto: ATA Images

Džet set

Oprostili se od rok zvezde! Osvanula čitulja posvećena Bori Đorđeviću (FOTO)

Bora je bio intubiran zbog komplikacija uzrokovanih hronično obstruktivnom bolesću pluća, a bitku je nakon 15 dana provedenih u bolnici, nažalost, izgubio.

Od Bore se i danas opraštaju brojne kolege, prijatelji, fanovi širom Srbije, a u novinama Politika osvanula je čitulja posvećena rokeru.

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije odalo je počast legendi.

Našem dugogodišnjem članu, istaknutom umetniku, prijatelju i kolegi odajemo svu počast opraštajući se od njega i muzike koja je obeležila naše živote. Dragom Bokiju želimo spokoj i mir. Ostaće nam u dugom i lepom sećanju - piše u čitulji.

Podsetimo, legendarni roker Bora Đorđević biće sahranjen u subotu, 7. septembra.

Opelo će biti služeno u 14 sati, a sahrana pola sta kasnije, u 14.30. On će na večni počinak biti ispraćen u rodnom Čačku, što je bila njegova želja.

Inače, dan pre sahrane, petak, biće proglašen za Dan žalosti u Čačku.

- Sahrana će se obaviti na Gradskom groblju, a u petak će biti održana komemoracija u Domu kulture. Takođe povodom njegove smrti, petak će u gradu Čačku biti proglašen za Dan žalosti, potvrđeno je za agenciju RINA.

Ovu informaciju potvrdio je i gradonačelnik Čačka Milun Todorović koji se takođe oprostio od svog velikog prijatelja.

- Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen. Grad Čačak uskoro će dobiti ulicu koja će nositi ime našeg velikog Bore Đorđevića, ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz sećanja njihovih roditelja i baka i deka.Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u svom rodnom gradu, će biti ispunjena, i kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku, navodi se u oproštajnom pismu gradonačelnika Čačka.