05.09.2024.

14:31

Foto: Foto: ATA Images

Džet set

(VIDEO) EKSKLUZIVNI SNIMAK! Bora Đorđević o svojoj prvoj svirci u karijeri u popularnoj sali KUD "ŽELE" u rodnom Čačku!

Kulturno umetničko-društvo "Dule Milosavljević" iz Čačka čiji je Bora Đorđević bio član, oprostilo se od rokera i snimkom koji je nastao povodom proslave 90 godina ovog društva. Na pomenutom videu legenda rok scene priseća se svoje prve svirke u karijeri koju je održao u kultnom delu rodnog Čačka, u popularnoj sali KUD "Žele".

Informer

 

- Sećam se i igrališta i sale, ko ne zna za Železničar taj nije iz Čačka. Mator sam, mnogo sam, mator. Na tom istorijskom mestu održao sam prvi koncert, prvu igranku u životu. Mi smo se skupili, angažovali lokalnog slikara da napravi plakat, to je bila jedna dugačka rolna belog papira, on je napisao "čačanski plemići" i to je nalepljeno na onu ogradu od gradilišta budućeg doma kulture u Čačku - ispričao je Bora kako su tekle pripreme, pa nastavio:

- Sala "Žele" je bila kultno mesto, tamo su svirale i "Bele višnje" i "Zvečarke" i "Crne mambe", i "Dečaci sa Morave" , a probali smo i mi. I vežbali smo, mnogo smo vežbali bili smo puni entuzijazma, puni ljubavi prema rokenrolu. Ne kaže se džaba "To je bilo neko lepše i srećnije vreme". Orodali smo sedam karata - rekao je legendarni roker.