Autor: Informer/K.Ć.

06.09.2024.

17:33

Foto: Ataimages

Džet set

Bora se stideo ovih stihova, pa ih potpisivao njenim imenom: Legendarni roker je napisao ove hitove narodne muzike

Nedavno preminuli rok muzičar Bora Đorđević, frontmen legendarne grupe Riblja Čorba, bio je poznat ne samo po svom stvaralaštvu unutar rokenrola, već i po tome što je napisao mnoge hitnove narodne muzike, koje je, iz stida što zadire u narodnjački žanr, potpisivao imenom svoje prve supruge, Dragane Ivić.

Među tim pesmama je i hit "Nek me zaborave devojke sa Morave", koji je izveo Srećko Jovović, tragično nastradali pevač sa Ibarske magistrale 1989. godine.

Informer

 

Srećko je bio poznat po emotivnim pesmama, a njegova verzija ove numere iz 1986. godine, snimljena za tadašnji Diskos, ostala je upamćena kao veliki hit. Bora je pesmom dao poseban pečat narodnjačkom repertoaru, a pored te numere, Srećko je iza sebe ostavio još bezvremenskih hitova poput "Oprostiću još jednom", "Oženi me brate moj" i mnogih drugih. 

Posebno se ističe pesma "Stani malo kafanski sviraču", koju su izvodili brojni muzičari, a koja najbolje opisuje težak život onih koji žive od muzičkog dinara. Bora je kroz svoje tekstove uspevao da spoji svet rokenrola i narodne muzike, ostavljajući trag u oba žanra.

Podsetimo, sahrana Bore Đorđevića održaće se sutra, 7. septembra, na Centralnom groblju u Čačku u 14.30 časova, a opelo će početi u 14.00 časova.