07.09.2024.

11:59

Foto: Zoran Sinko/Printscreen

Džet set

Nikola Zorić i Vicko Milatović na ivici suza održali emotivne govore: Prijatelji Bore Đorđevića se dirljivim rečima opaštaju od njega (VIDEO)

Legendarni muzičar Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba, danas će prema sopstvenoj želji biti sahranjen u rodnom Čačku, a trenutno se održava komemoracija u čačanskom Domu kulture.

Na bini su između ostalog govorili njegovi najbliži saradnici i prijatelji.

Govor je održao Nikola Zorić, član Riblje čorbe i Borin dugogodišnji prijatelj.

- Dragi prijatelji, imao sam tu čast da u okviru grupe "Riblja čorba" budem uz Boru pune 22 godine, da ga upoznam i da ga shvatim.  Bore više nema, svet ga više nema, obezglavljeni smo - to su rečenice koje će zauvek ostati u mom sećanju. Pre tri godine Bora je napisao pesmu za naš poslednji album. Bilo je teško ispratiti njegove duboke misli i emocije. Album "Ljubav i smrt" ostaće nam kao zaveštanje da ga podelimo sa vama. Porodica Bore Đorđevića i grupa Riblja čorba imaće tu čast i odgovornost da Borine uspehe, priznanja i dostignuća čuvaju i neguju sa posebnom pažnjom, na pravi način.

Prisutnima se obratio i Vicko Milatović, kao jedan od osnivača benda "Riblja čorba" i prijatelj Đorđevića.

- U ime celog benda reći ću nekoliko reči. Drgi naš Boki, ako misliš da si otišao - varaš se. Ako misliš da si nas ostavio - varaš se. zauvek ćeš ostati duboko u našim srcima i nikada nećeš otići. Imali smo tu čast i sreću što si baš nas izabrao da pravimo muziku na tvoje vrhunske tekstove. Voleo bih da nam pozdraviš Rajka i Mišu, da im kažeš da nam užasno nedostaju, kao što ćeš nam nedostajati i ti. Nađi večni spokoj i mir, jer to si i zaslužio.