08.09.2024.

09:42

Foto: Foto: Instagram, Ivan Dobričić

Džet set

Tužan prizor: Sugrađani Bore Đorđevića od ranog jutra posećuju njegov grob, Čačani se i dalje opraštaju od njega

Na Gradskom groblju u Čačku na grobu legendarnog muzičara Bore Đorđevića jutros smo zatekli Čačane koji svom rok idolu pale sveće i donose cveće. Njegov grob su najpre posetile sve gospođe, a ubrzo potom i mlad par s detetom, koji Boru nosi u srcu i žali za njegovim odlaskom.

Informer

 

- Juče nismo otišli na sahranu jer smo bili sprečeni. Zato smo jutros poranili da se s njim oprostimo. Beskrajno volimo njegovu muziku, pesme… Boli duša, veliki umetnik je otišao. Čačani smo, posećivaćemo njegov grob redovno, paliti sveće - pričaju Milan i Anica, Čačani i  Borini fanovi. 

Na grobu slavnog muzičara se nalazi na stotine buketa i venaca naslaganih i preko preostala tri okvira. Među vencima su buketi Zdravka Čolića, RTS-a, ambasade Srbije u Ljubljani, Van Goga, Bajage i instruktora i mnogi drugi.

Informer

 

Na grobu se nalazi i venac sa dve gitare Bori od grada Čačka. Postoji još jedan venac u obliku gitare od Nađe i Mileve. 

Informer

 

Takođe, fanovi su na Borinom grobu ostavili u oproštajne poruke, ispisane na hartiji, a tu je i jedan dečiji crtež. Iako je ostavio cigarete, na grobu je zabodena jedna, koja nije upaljena. Navijači Crvene zvezde su oko krsta prebacili šal, a tu je i jedan privezak u obliku Zvezdinog dresa.