10.09.2024.

16:06

Foto: Foto: Tanja Andrić

Džet set

Željko Mitrović predstavio novi proizvod: Ovo će spasiti mnoge ljudske živote!

Željko Mitrović okupio je danas, 10. septembra, pripadnike sedme sile, među kojima je bila i ekipa Informera, kako bi predstavio svoj novi izum.

Vlasnik Pink Media Grupe, tom prilikom, govorio je o dronu koji se zove "Ikar bombarder", a koji će, prema njegovim rečima, značajno pomoći u spašavanju ljudskih života.

Informer

 

- Povod današnjeg okupljanja i prezentacije je jedan od proizvoda, na čijem smo razvoju dugo radili, a to je dron koji izbacuje projektile na raketno gorivo, odnosno na raketni pogon - započeo je medijski mag svoje izlaganje.

- To su projektili koji su protivoklopni i protivtenkovski i ono što je mnogo značajno jeste što taj proizvod suštinski spašava ljudske živote, zapravo liniju fronta vuče nazad 10 do 15 km - priča Mitrović, pa dodaje:

- Šta to znači? Do sada su ručni raketni bacači bili koncipirani i formatirani na način da ste morali da se približite cilju na 100 ili 200 metara, a sada imamo mogućnost da vrlo precizno pogodimo cilj koji se nalazi i na 10 km, tako što će dron da dođe, lepo naciljamo i izbacimo raketne projektile - ističe Željko Mitrović za Informer.