Autor: Informer/A.S.

12.09.2024.

08:41

Foto: Zoran Sinko/Ataimages

Džet set

"Ime glasnije od svakog krika": Nepoznati muškarac na Borinom grobu ostavio poruku, reči kidaju dušu

Frontmen grupe "Riblja čorba", legendarni Bora Đorđević, preminuo je četvrtog septembra u Kliničkom centru u Ljubljani, a sahranjen je sedmog septembra u svom rodnom Čačku. 

Informer

 

Komemoraciji i ispraćaju na večni počinak slavnog rokera osim porodice, prijatelja i saradnika prisustvovao je i veliki broj obožavalaca njegove muzike. 

I nekoliko dana nakon njegove sahrane, fanovi dolaze na Borin grob i donose razne poklone. Ono što je posebno privuklo pažnju jeste pismo koje je stajalo u korpi sa belim margaritama, a koje je napisao izvesni muškarac iz Novog Sada. 

Informer

 

- Eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika i nije neka prilika, ali svom Čačku si ostao dika. Važniji od svakog lika, ime glasnije od svakog krika, ali eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika. Pomogao ti je sam Bog da budeš pod zelenom travom doma svog. Ovo nije oproštajna pesma, iako ti je večno"voljno", pisaću ti ja još, sad nisam imao papira dovoljno. P. S. Obećavam, biće patetično manje, samo mi je sad takvo stanje - glase stihovi, prenosu Kurir.