Autor: Informer/K.Ć.

14.09.2024.

19:36

Foto: printscreen instagram

Džet set

Novak Đoković otkrio zašto decu školuje u Srbiji: "Nisu ovde rođeni, ali..."

Njihova ćerka Tara ove godine je krenula u prvi razred, dok je sin Stefan pošao u peti. Đokovići su doneli odluku da naslednike upišu u privatnu obrazovno-vaspitnu ustanovu, što je izazvalo mnogo pažnje početkom septembra.

Novak Đoković je istakao da mu je važno da se deca školuju u Srbiji, jer želi da osete šta znači pripadati toj zemlji. 

- Ja sam dugi niz godina živeo u inostranstvu, naravno najviše zbog posla. Poslednjih nekoliko godina sam ovde sa porodicom, sa svojom decom. Želim da budem ovde, da moja deca idu u školu u Srbiji, da osete šta to znači Srbija, pošto je to isto njihova zemlja, iako se nisu rodili ovde. Ja njima konstantno o tome pričam - otkrio je Đoković.

Informer

 

Dok je pričao o mlađim generacijama, Novak se osvrnuo na tehnološki napredak i izazove koje roditelji imaju sa decom, posebno u vezi sa upotrebom mobilnih telefona.

- Od Jelene Genčić sam naučio zašto je bitno da slušaš klasičnu muziku, da čitaš knjige... Današnja generacija ima mnogo više izazova, tada nije bilo društvenih mreža, oni samo gledaju telefone. Ne gleda se sada iz druge perspektive, mi sada živimo u digitalnom dobu, tehnološki razvoj je neverovatan, moja deca i dalje nemaju telefone, moja supruga i ja se borimo. Oni se žale, imaju svi sem nas u školi. Nije lako, a to se preslikava na druge nivoe. Ako svi nešto rade, stado radi ovako, moraš da pratiš. Pa, ne mora baš tako. To je ono gde mislim da se mi razlikujemo od drugih, jer smo svojeglavi i na pozitivan i na negativan način - rekao je Novak u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem."

Informer

 

Što se tiče škole koju su izabrali za svoju decu, izvor je nedavno otkrio:

- Izabrali su školu u kojoj časovi ne traju 45 minuta, roditelji su aktivno uključeni u obrazovanje, a deci se podstiče kreativnost.