Autor: Informer/A.S.

18.09.2024.

08:56

Foto: Youtube printscreen/Senorita Music

Džet set

Napisala je Cecine najveće hitove! Ovako je Ljiljana Jorgovanović izgledala u mladosti (FOTO)

Ljiljana Jorgovanović važi za jednu od najpoznatijih srpskih tekstopisaca. 

Ona je napisala neke od Cecinih najslušanijih pesama, a dosta je sarađivala i sa Marinom Tucaković.

Informer

 

Prva saradnja ostvarena je 2000. kada je Jorgovanovićka sa Tucakovićkom pisala sve pesme za album "Ceca 2000" - "Dokaz", "Oproštajna večera", "Crni sneg", "Ja ću prva", "Sviće dan", "Već viđeno", "Crveno", "Brat i sestra", "Votka sa utehom", "Drugarice", "Ako te ona odbije".

Isti slučaj bio je i na narednom albumu "Decenija" na kom su se našle pesme "Zabranjeni grad", "Brže, brže", "39,2", "Dragane moj", "Zadržaću pravo", "Bruka", "Batali", "Decenija", "Tačno je", "Nemoj mi prići". Na albumu "Gore od ljubavi" Ljilja je koautor na četiri numera - "Gore od ljubavi", "Zamalo", "Stereo bol" i "Pepeljara".

Informer

 

Potom, na ploči "Idealno loša" učestovala je u pisanju pet pesama - "Lepi grome moj", "Idealno loša", "Manta, manta", "Koža pamti", "Čudo", a na albumu "Ljubav živi" koautor je šest tekstova - "Rasulo", "Šteta za mene", "Igračka samoće", "Ona", "Nije mi dobro", "Hvata me".

Pored toga, ona je dosta sarađivala i sa Milicom Pavlović, a pesme "Dabogda propao", "Crna jutra", "Zauvek", "Kučketina" je napisala upravo ona. 

Iako su njene numere ogromni hitovi, Ljiljana ne voli preterano da se eksponira u javnosti. Sada se na društvenoj mreži "Iks", pojavila njena slika iz mladosti, koju javnost nije imala prilike da vidi sve do sada.