Autor: Informer/A.S.

19.09.2024.

17:31

Foto: ATAIMAGES

Džet set

Tri godine od smrti Marine Tucaković! Važila je za našeg najpoznatijeg tekstopisca, iza sebe je ostavila čak 4.000 pesama

Čuvena hitmejkerka, Marina Tucaković, poslednje danje svog života je provela u KBC Dragiša Mišović. Ona je u bolnicu primljena 14. septembra 2021. godine, gde je stavljena na respirator, jer joj se stanje pogoršalo zbog korona virusa, na koji je tada bila pozitivna. 

Informer

 

Pet dana kasnije, tačnije 19. septembra, Marina u preminula u bolnici u 67. godini. 

Ona je sahranjena na  na Novom groblju u Beogradu, odmah pored sina Miloša Miše Radulovića, koji ju je prerano napustio, u 24. godini. Samo 15 meseci kasnije, pored majke i brata sahranjen je i Milan Radulović Laća, koji je preminuo u Izraelu u 36. godini.

Informer

 

Bol koji je Marina osećala za pokojnim sinom Milošem kojeg je ona pronašla mrtvog u njegovoj sobi nikada nije prošla, a ona je čak i otkrila da je jednu pesmu napisala i posvetila upravo njemu, a tu pesmu je otpevala Ana Nikolić.

Njena želja je bila da bude sahranjena kraj Miloša, a niko nije ni slutio da će već naredne godine kraj njih biti sahranjen i Marinin drugi sin, takođe tekstopisac Milan kojeg su svi znali kao Laća.

Informer

 

Marina je stvorila mnoge zvezde, a nekime je bila i veliki prijatelj. Nepisano pravilo jugoslovenske muzike, a i kasnije bilo je ''ako želiš hit pesmu, pozovi Marinu Tucaković'', a kako je napisala preko 4.000 pesama važila je za najvećeg hitmejkera.