21.09.2024.

13:17

Foto: Informer/Reuters/Printscreen/Instagram/slobaradanovic

Džet set

Sloba Radanović ukazao na veliku sramotu! Glumac pedofil kaznu otkupio, a siromašni otac završio iza rešetaka (FOTO)

Nakon što je otkriveno da je poznati sarajevski glumac Moamer Kasumović osuđen 2021. godine zbog bludničenja nad maloletnikom, javnost je reagovala sa velikim čuđenjem i osudom. Na ovu vest nije mogao da ostane nem ni naš pevač Sloba Radanović.

Folker je, revoltiran sramno niskom kaznom koju je glumac dobio za ovako teško delo, uporedio Kasumovićev slučaj sa još jednim koji se dogodio u Bosni i Hercegovini prošle godine.

Informer

 

Naime, fotografijom na Instagramu, Radanović je podsetio na situaciju Selmira Pehlića, oca šestoro dece iz Bužima. Zbog teškog materijalnog stanja i nemogućnosti da prehrani decu, on je ukrao dva metra drva koje je prodao kako bi kupio mleko i pelene. Kažnjen je sa 18 meseci zatvora, a kako je sam govorio za medije kaznu je pošteno odslužio i vratio se kući.

Informer

 

Sa druge strane Kasumoviću je dozvoljeno, kako tvrdi jedan lokalni medij u BiH, da svoju sramno nisku kaznu od 12 meseci, otkupi. 

Podsetimo, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su potvrdili da su se žalili na visinu izrečene kazne, ali da je njihova žalba odbijena.

- Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložilo je žalbu na visinu sankcije, međutim, Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu Tužilaštva i potvrdio prvostepenu kaznu Opštinskog suda u Sarajevu - Azra Bavčić, izjavila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.