25.09.2024.

08:01

Foto: ATAIMIGES

Džet set

Snežana Đurišić obeležava važan jubilej! Pevačica pred koncerte u MTS dvorani za Informer govorila o planovima i karijeri

Čuvena pevačica Snežana Đurišić će solističkim koncertima 13. i 14. oktobra u MTS dvorani obeležiti 55 godina blistave karijere. O njima, o planovima, tremi, gostima, ali i novoj sezoni "Zvezda Granda" istaknuta umetnica govorila je za Informer.

Informer

 

U oktobru ćete održati dva solistička koncerta. Kako teku pripreme, da li ste uzbuđeni?

- Tako je, 13. i 14. oktobra u MTS dvorani obeležavam 55 godina karijere. Uzbuđenje raste kako se datumi približavaju i pripreme privode kraju, zaista jedva čekam da izađem pred porodicu, prijatelje i predivnu publiku i radim ono što najviše volim.

Da li ste na početku karijere mogli da zamislite da će ona toliko trajati?

- Odmalena sam bila sigurna u sebe i znala sam tačno šta hoću da radim. Možda nisam to osvestila, ali sam oduvek osećala da biram pravi put za sebe. Život se dešava bez obzira na sve, sigurno je bilo momenata kada mi je bilo vrlo teško, kada je umor bio ogroman, kada je bilo potrebno napraviti predah i tu je mesto gde se ogleda snaga karaktera, da li možemo i želimo da se prilagodimo okolnostima.

Informer

 

Možete li nam otkriti ko će biti gosti na vašim koncertima?

- Potrudiću se da sačuvam to iznenađenje koliko god mogu.

Počela je nova sezona "Zvezda Granda", da li ste je sa nestrpljenjem čekali?

- Kao i svaku dosad. "Zvezde Granda" su dugo deo mog profesionalnog, pa i privatnog života, pa se uvek radujem novim trenucima. Kandidatima želim svu sreću i dobru i srčanu borbu.

Da li ćete ove godine biti stroži prema kandidatima?

- To zavisi od kandidata. Odgovornost komunikacije je svakako moja, ali pristup i način smatram da treba menjati kada se ukaže potreba za tim. Nekome treba više motivacije, nekom provokacije, sve zavisi od kandidata i njihove želje da se poboljšaju u svojoj veštini.

Informer

 

Smatrate li da je došlo vreme da ove godine pobedi neko iz vašeg tima?

- To bi bila fantastična stvar, ali meni to nije važno. Važno je da pobedi kandidat ili kandidatkinja sa talentom, voljom i spremnošću da vrednim i predanim radom brusi svoju veštinu i radi na svojoj karijeri, uz podršku "Grand produkcije". Neka pobedi najbolji!

Da li se članovi žirija "Zvezda Granda" i privatno druže?

- Naravno da se družimo, bilo bi pomalo i čudno da nije tako. Ne bih bila dobar prijatelj da vam prenosim šta pričamo i kako se šalimo u pauzama. Bila bih vam dobar izvor, ali mi je važnije da budem dobar prijatelj.

Informer

 

Estrada je preplavljena pevačima. Smatrate li da ipak ima mesta za sve?

- Živimo u vremenu kada je sve svima dostupno, kada možete da proizvedete stihove pomoću veštačke inteligencije, da reprodukujete zvuk bilo kog instrumenta na telefonu u džepu i to svakako čini muzičko tržište ogromnim. Napravila bih razliku između izvođača i proizvođača, između zabavljača i umetnika, između kvaliteta i kvantiteta. Uz to, opet mislim da za sve ima mesta i da sve treba da postoji, jer daje izbor, pa čak i uvid u samu srž muzike i umetnosti, a to je da lepota traje. Iskrena emocija i ljubav su vanvremenske i upravo zato tradicionalna narodna muzika prevazilazi promene na estradi. Možda je i moj 55-godišnji jubilej najbolji dokaz za to.

Kako ste uspeli da održite karijeru dugu pet decenija? Šta je bilo najteže?

- Sigurno je bilo teških momenata u karijeri, bilo ih je i u životu i ja sam se zaista oduvek trudila da budem medijski prisutna, koliko god to moje vaspitanje dopušta i dokle god granice mog shvatanja pristojnosti to dozvoljavaju. Kroz ovako dugu karijeru potrebno je podsetiti se da je moj odnos sa medijima deo moje i vaše profesije i kao takav treba uvek da bude profesionalan. Govorila sam u javnosti više puta o smrti svog supruga i koliko je to uticalo na život moje porodice i mene i to će uvek biti najteži trenutak u mom životu. Ipak, uspomene svog života čuvam u najlepšim trenucima i to je meni najvažnije.

Informer

 

Ne krijete da ste emotivno ispunjeni. Koliko je vaš partner uključen u vaš posao?

- Oboje smo, hvala Bogu, zauzeti dosta, pa slobodno vreme svakako ne trošimo pričajući o poslu. Zajednički život zahteva otvorenost i prosto je prirodno da aktivno učestvujemo u životu svog partnera, a dobar savet nikad nije naodmet, ako mene pitate.

Priča se da je zdravstveno stanje Saše Popovića narušeno. Da li će on biti deo ove sezone "Zvezda Granda"?

- Saša je uradio kompletnu audiciju, tokom leta pripremio celu sezonu. Trenutno je odsutan zbog zdravstvenih problema, ali će nam se uskoro pridružiti!

Da li u nekoj koleginici prepoznajete sebe sa početka karijere?

- Sada već publici poznata finalistkinja iz top 3 "Zvezda Granda" gošća na mojim nastupima i jedna lepa, vredna i lepo vaspitana mlada dama Sandra Mladenović neko je u kom vidim sebe iz rane mladosti. Uz vredan rad Sandra uredno završava fakultet i zaista joj svesrdno pomažem koliko god mogu jer mislim da je to svojom požrtvovanošću zaslužila. Uspešna karijera u muzici nije ni lako dostupna niti lako održiva stvar, zahteva naporan rad i zaista smatram da ne treba to shvatati olako.