28.09.2024.

09:26

Foto: ATA Images

Džet set

"Postao sam deda!": Željko Mitrović objavio divne vesti, njegov unuk će nositi ime sa magijskim dejstvom

Juče je bio veliki dan za vlasnika televizije "Pink", Željka Mitrovića, s obzirom na to da se sinoć održao ulazak takmičara u rijaliti "Farma 8", kao i ulazak novih ukućanki u "Elitu 8".

Međutim, noć iza nas će zapamtiti po jednom mnogo lepšem događaju - dobio je unuka! Mitrovićev sina Sale dobio je drugo dete, a lepe vesti je Željko podelio sa fanovima na Instagramu.

- Stop sa događajima, mala pauza! Moj sin Sale je dobio večeras sina Vukana, tako da sam ja opet nekako i po drugi put postao DJ Ed! Živeo nam Vukan - poručio je u objavi Željko Mitrović.

Značenje imena Vukan

Ovo staro srpsko ime iznova je dobilo na popularnosti posljednjih godina, a njegovo značenje dolazi od imenice vuk. Naime, u vreme kada se verovalo da imena imaju magijsko dejstvo, dečaci su dobijali ime Vuk ili Vukan da bi roditelji zastrašili "zle duhove" imenom potomstva i tako ga sačuvali od bolesti i umiranja.

Vremenom, simbolika imena se menjala, pa se tako danas može čuti da je Vukan "onaj koji je uvek spreman da sačuva i zaštiti druge".