30.09.2024.

14:35

Foto: Miloš Rafailović

Džet set

Saša Popović se vraća u "Zvezde Granda"! Snežana Đurišić otkrila koji joj je najsrećniji trenutak u karijeri, pa progovorila o zdravstvenom stanju kreativnog direktora

Pevačica Snežana Đurišić ima karijeru dugu 55 godina, koju će ove godine obeležiti sa dva koncerta u MTS Dvorani, 13. i 14. oktobra.

Danas je Snežana na konferenciji za novinare govorila o svojim počecima, najsrećnijem trenutku u karijeri, ka i o učešću u žiriju "Zvezda Granda".

Pevačica se na samom početku osvrnula na početak karijere i rekla koji je njen najsrećniji trenutak.

Informer

 

- Najsrećniji trenutak je bio kada sam sinimila pesmu "Kelo se kleo". Autor mi je rekao: "Imaš hit". I snimila sam je i otišla nazad u Čikago, tamo smo živeli. Došla sam u Beograd, bilo je leto, došla sam na poselo, bilo je vrlo posećeno. Došla sam odmah, naravno, a jedan muzičar me je pitao: "Zašto ne pevate pesmu 'Kleo se kleo'?". Ja sam ga pitala da li oni znaju da je sviraju, muzičari su rekli da znaju, i kada sam je zapevala pred nekoliko hiljada ljudi, tada sam shvatala da je svi znaju. Više nisam morala ni da je pevam. Tada su mi suze krenule od uzbuđenja i sreće. Tada sam shvatila da dobroj pesmi i ne treba Bog zna kakva reklama. Tada nisam imala ni spot, ni pojavljivanje, mislila sam da ću da je promovišem tek kad dođem u Srbiju. Ali evo je, od tada do sada je veliki hit i svi je vole.

Snežana je počela da peva već sa devet godina, ali kako kaže, njeni vršnjaci je nisu smatrali zvezdom.

Informer

 

- Nisam bila zvezda, ali sam bila čudo, jer se tad deca nisu nešto bavila muzikom. To se tako gledalo. Ne žalim ni za čim u svom detinjstvu. Moji roditelji su se pobrinuli da živim kao sva druga deca.

Snežana kaže da nikada nije želela da meša poslovan i privatan život.

- Uvek sam se trudila da odvojim poslovni od privatnog života i mislim da je to moja sreća od Boga. Posao pevača nosi mnogo nemira, haosa, turbulencije, prijatnih i neprijatnih stvari i ako se to ne odvoji od kuće, od porodice, onda je to opasnost za dušu - rekla je ona, a svoju karijeru dugu više od pet decenija opisala je u tri reči:

- Srećna, divna i uspešna.

Informer

 

Kaže da je svesna da se današnji pevači koji brzo steknu slavu često odaju porocima i umisle da su velike zvezde.

- Svedok sam raznih situacija kada su mladi ljudi u pitanju, ali isto tako postoje i oni drugi koji su dobri. Žao mi je što im niko nije bio autoritet koji će ih zaustaviti. Oni ovi posao kreću u glamur, a ja sam kretala samo uz želju da stalno pevam. To je bilo moje vreme. Sada oni ulaze na velika vrata i nisu svesni šta ih čeka i koliko prepreka moraju da pređu, iz koliko neprijatnih situacija moraju da izađu mirni, normalni i kao pobednici. Tu se oni "sapletu".

Pevačko takmičenje "Zvezde Granda" postoji već 20 godina, a Snežana je jedan od članova stručnog žirija. Kako to ponekad biva, kolege se međusono sporečkaju, ali kako kaže, toga ove sezone nema.

Informer

 

- Nije bilo peckanja između članova žirija, mi smo tamo već kao neka muzička porodica. Kada se i desi, to nije ništa lično, sve se to svede na šali. Na kraju nema ljutnje.

Na samom kraju pomenula je i zdravstveno stanje kreativnog direktora "Granda", Saše Popovića, koji je iz zdravstvenih razloga morao da napusti zemlju.

- Mnogo nam nedostaje, ali hvala Bogu, pridružiće nam se uskoro. Željno čekamo sledeće snimanje pridružiće nam se uskoro, očekujemo ga.

Ceo intervju možete pogledati u videu ispod.