30.09.2024.

15:32

Foto: Miloš Rafailović

Džet set

Snežana Đurišić za Informer o gostima na koncertima u Beogradu i uzorima: "To je generacija koja je ostavila pečat!"

Snežana Đurišić zapevaće pred beogradskom publikom 13. i 14. oktobra u MTS Dvorani. Čuvena pevačica narodne muzike pripremila je obožavaocima bogat program povodom 55 godina impresivne karijere, a danas je za Informer otkrila nepoznate detalje nadolazećih spektakla.

Najpre, pitali smo Snežanu da li je bilo teško skrojiti repertoar.

- Nije bilo teško odabrati pesme, 55 godina karijere je iza mene, toliko toga snimljenog, toliko poznatih numera... Samo ih treba rasporediti. Tu su i hvala Bogu postoje. Ubacila sam mnogo njih, sve poznate su tu, pa čak i one manje poznate, koje smatram vrednim ih pomenuti.

Informer

Miloš Rafailović

 

S obzirom na to da se mnogo spekuliše ko će Đurišićevoj biti gosti, ona je u razgovoru sa nama poštovaocima njene muzike zagolicala maštu.

- Nema potrebe da nagađamo. Gosti su fantastični i velike zvezde. Ljudi koji zavređuju pažnju, kao pevači, ali i kao ljudi. Bićete i vi, mediji, oduševljeni. Različiti su gosti obe večeri.

Pevačica je u razgovoru sa pripadnicima sedme sile pomenula Lepu Lukić, kao svog velikog uzora, a sada je otkrila još nekoliko imena na koja se na početku ugledala.

- To je ta generacija, Predrag Živković Tozovac, Mira Vasiljević, Predrag Cune Gojović, Vasilija Radojčić... Generacija koja je ostavila ozbiljan pečat. Trebalo bi još da nabrajam, ima ih hvala Bogu. 

Naposletku, jedna od najuglednijih muzičarki u Srbiji istakla je da joj je i te kako drago kada čuje da je mladi izvođači smatraju velikom podrškom.

- Jako mi je drago kada to čujem. Svakome bi bilo drago. Uvek gledam da se ponudim da pomognem. Ovo nije zahvalno vreme, ali to im je, što im je.