Autor: Informer/K.Ć.

03.10.2024.

12:37

Foto: Ataimages/ ernestos vitouladitis / Shutterstock.com

Džet set

Bioskop, spa i bazen od tri metara: Zavirite u luksuznu jahtu Filipa Ceptera od 30 miliona evra (FOTO)

Biznismen Filip Cepter, jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu, uživa u svojoj luksuznoj jahti "Joy Me", koja se izdvaja od standardnih brodova ne samo po svom impozantnom dizajnu već i po inovativnoj tehnologiji i prefinjenom enterijeru u pop-art stilu. 

Duga čak 50 metara, ova grdosija bila je prava zvezda na prestižnoj "Izložbi jahti" u Monaku 2011. godine. Tada je vredela neverovatnih 30 miliona evra, dok je danas njena cena oko 16 miliona. 

Informer

 

Jahta sadrži sve što biste mogli da zamislite – od šest luksuznih kabina, prostranog salona i trpezarije, do mini-bioskopa, spa-zone sa teretanom, saunom i džakuzijem. Tu je i soba za hromoterapiju, kao i bazen od tri i po metra, idealan za uživanje na gornjoj palubi. Smeštaj je predviđen za 12 osoba, dok se posada može udobno smestiti u zasebnoj potpalubi. 

Informer

 

- "Joy Me" se po svemu razlikuje od ostalih jahti i zbog toga je zanimljiva. Tu sam utkao sebe, jer sam se uvek trudio da budem drugačiji - izjavio je Filip Cepter jednom prilikom.

Inače, Filip ovim luksuznim brodom često obilazi Mediteran sa suprugom Madleni i njihovom ćerkom Emom, a ponekad je i izda za 155.000 evra nedeljno.

Ima dva aviona

Carstvo Filipa Ceptera koje gradi više od tri decenije, prostire se na pet kontinenata, broji više od sto filijala i zapošljava oko dve stotine hiljada ljudi. Kompanija mu donosi oko milijardu evra profita godišnje.

- Imam dva aviona. Trošim dosta novca na avione. Završim dosta stvari dok letim iz jednog mesta u drugo. Moji avioni su veselih boja i svako ko leti sa mnom se iznenadi kad ih vidi. Dominiraju nijanse crvene i bež boje. Dešava se i da spavam u njima - istakao je on jednom prilikom za "Lepotu i zdravlje".