03.10.2024.

20:42

Foto: Printscreen/Youtube

Džet set

(ŠOK VIDEO) Naša glumica naprasno zaboravila srpski! Preselila se u Ameriku, blamantnim akcentom zgrozila naciju: "Iskompleksirana!"

Ivana Jovanović, koju publika zna po ulozi Nede u seriji "Greh njene majke", nastavila je život u Americi, a sada je, u razgovoru za jednu beogradsku televiziju, sve iznenadila svojim akcentom.

Na društvenoj mreži Iks osvanuo je intervju u kojem glumica ima potpuno drugačiji izgovor maternjeg jezika, a neke reči je čak, navodno, i zaboravila.

Sve je naročito iznenadilo kako izgovara u nekim momentima glasove "r" pa čak i "t", te sada zvuči kao da je više od pola života provela "preko bare" ne pomišljajući na naš jezik.

- Počela sam da radim u restoranima. U Americi ne moraš da završiš fakultet ili imaš nekakav sertifikat, treniraju te za sve. Ako imaš tu sposobnost da si dobar u komunikaciji i prodaji sve te nauče veoma brzo. Od menadžera sam postala somelijer, pa sam radila privatne događaje za Sofiju Loren, za Ilona Maska... Baš je bilo zanimljivo - rekla je Ivana za Blic, naglašavajući pojedine glasove.

Ovim je glumica, malo je reći, izazvala pravu polemiku na društvenim mrežama, a večina se pita da li je zaista mogla da zaboravi jezik za deset godina ili je u pitanju, pak, nešto drugo.

"Ne mogu sebe da zamislim da zaboravim maternji jezik", "Pa čuješ se valjda jednom nedeljno sa majkom, bratom, rodbinom, prijateljima", "Žena koja je otišla u odraslom periodu, zaista ne", "Pokondirena tikva, znam ljude koji decenijama žive u inostranstvu niko nije zaboravio maternji, štaviše i deca pričaju maternji jezik bez akcenta", "Folirantkinja iskompleksirana" - samo su neki od brojnih komentara na pomenutoj društveno mreži.