Autor: Informer.rs

07.10.2024.

21:24

Foto: ATAIMAGES

Džet set

Progonitelj Nataše Bekvalac na slobodi! Pretio joj smrću, a sada mu je sud odredio psihijatrijsko lečenje, ali ne u ustanovi

Tužilaštvo je prvo bilo predložilo meru obaveznog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, međutim, nakon dopune nalaza veštaka, kojim je preporučeno lečenje na slobodi, tužilaštvo je izmenilo predlog za izricanje ove blaže mere.

Tokom suđenja, njegova sestra, majka i sin, obavezali su se da će zajedno voditi računa o njegovom zdravstvenom stanju. Oni će se dogovarati i zajednički nadgledati da li on redovno uzima propisanu terapiju i odlazi na redovne kontrole kod lekara, navode Novosti.

Informer

 

Sudija Zoran Božović je tokom izricanja presude naglasio okrivljenom da od njega zavisi da li će se pridržavati terapije ili će se, ukoliko to ne bude činio, vratiti u zatvorsku bolnicu.

Podsetimo, muškarac je pre više od godinu dana slao Bekvalčevoj preteće poruke preko društvene mreže "Fejsbuk", zahtevajući da mu plati pesme, koje tvrdi da joj je dao i koje su postali hitovi. Pretnje su postale ozbiljnije, uključujući i pretnje smrću, zbog čega ga je pevačica prijavila.