Autor: Informer/D.G.

11.10.2024.

18:38

Foto: Foto: EPA Images, Shutterstock, Instagram/stanijadobrojevic

Džet set

"Aligatori lutaju po dvorištima, garažama..." Stanija opisala zastrašujuće scene na Floridi, pa otkrila potresnu poruku svoje majke

Prema prvim izveštajima najmanje 16 osoba poginulo je u uraganu "Milton" na Floridi, a šteta se još procenjuje. Više od 2,6 miliona potrošača u četvrtak je ostalo bez struje, a sada je potrebno 50.000 elektromontera kako bi se ponovo osposobila elektromreža širom Floride.

Informer

 

Srpska starleta Stanija Dobrojević koja živi u Majamiju opisala je šta se događa na Floridi nakon što je protutnjao Milton.

- Ovde su izrečene mere da se ostaje kući na sigurnom, ali niko nije morao da se evakuiše kao Tampa. Svakako vesti i upozorenja unose nervozu i strah, pogotovo za mene koja sam nova na Floridi, ovde sam se preselila u martu ove godine i prvi put se susrećem s tim. Mama kada je čitala vesti samo je rekla: "Zaboravi Floridu i dolazi kući". Generalno, prošlo je mnogo bolje nego što se očekivalo, hvala Bogu. Moć uragana je oslabila sa pete kategorije na drugu u momentu kada je udario na kopno - ispričala je Stanija pa, dodala:

Informer

 

- Dešava se da sa vodom dođu i aligatori, pa zalutaju u nečije dvorište, garažu... Dobro je sve kako se očekivalo, svima koji su pogođeni želim brz oporavak i da se što pre vrate u svoje domove i nastave sa normalnim zivotom - poručila je Stanija za Pink.rs.