14.10.2024.

07:01

Foto: Privatna arhiva/printskrin

Džet set

"Ksenija i ja smo bili..." Dača Dak posle dve decenije progovorio o odnosu sa Pajčinovom

Čuveni denser Dača Dak snimio je novu pesmu "U moje vreme", u kojoj svojoj ćerki kroz stihove objašnjava kako je to bilo devedesetih godina kad je harao u regionu s svojom grupom. 

Šta vas je navelo da se vratite na estradu nakon čak 20 godina?

- Više stvari me je inspirisalo da uradim pesmu, ali najviše želja da imam uspomenu s ćerkom. Naravno, imao sam želju da se nakon 20 godina opet oprobam u studiju i da vidim da li sam u stanju da ponovo napravim dobru pesmu.

Informer

 

Da li vas je ćerka nagovorila da se vratite?

- Ćerka me nije nagovorila da uradim pesmu, ali sam želeo da prođe sve faze sa mnom i vidi kako stvaranje muzike izgleda od početka do kraja. Nju trenutno ne zanima muzika, previše je mlada da bi je zanimala. Opijena je sada odbojkom, a u sobi su joj posteri Tijane Bošković i Jovane Stevanović, one su njeni junaci.

Po čemu pamtite period saradnje s Ksenijom Pajčin, da li je ona zaista bila fatalna žena?

- Ksenija je obeležila moju karijeru i imao sam sreću da sam je upoznao, radio s njom i bio joj drug. Period naše saradnje pamtim kao najluđi i najlepši deo moje muzičke karijere.

Informer

 

Spekulisalo se da ste bili u ljubavnoj vezi, da li je to istina?

- Ksenija i ja smo bili drugari, imali smo prijateljski odnos.

Zbog čega ste se povukli sa scene i odlučili da se preselite u Abu Dabi?

- Povukao sam se iz više razloga, a najviše jer više nisam osećao to što radim. Poslednjih 20 godina sam živeo u tri države, bavio sam se uglavnom građevinskim poslovima.

Planirate li da oživite stare hitove i napravite koncert?

- Da oživim stare hitove i napravim koncert, to je sjajna ideja i naravno da bih to voleo. Za početak sam počeo da radim večeri '90-ih, koje postaju sve popularnije i kod nas i u inostranstvu.

Informer

 

Kakvo mišljenje imate o današoj muzičkoj sceni? Da li vam se dopada ono što rade popularni reperi i treperi?

- Nisam naročito upućen u današnju muzičku scenu, mnogo toga ne razumem. Recimo, ne razumem taj autotjun pravac s narodnjačkim melosom. Ne radi me to, što bi rekli mladi. Čini mi se da i dalje postoji prava rep scena. To sam ranije voleo, a volim i sada. Dens scena gotovo da i ne postoji, ali se nadam da ćemo to promeniti.

Da li ste očekivali da će se muzika koju ste stvarali '90-ih godina slušati i danas?

- Iskreno, nisam očekivao da će se muzika '90-ih slušati posle dve decenije. Šokiran sam kad nastupam na večerima devedesetih i vidim krcate lokale i ljude koji pevaju sve te pesme. Drago mi je zbog toga jer su moje kolege i ja '90-ih srcem radile muziku, a ljudi to i osećaju.