Autor: Informer/D.G.

13.10.2024.

20:21

Foto: E Stock/Rajko Ristić

Džet set

Snežana Đurišić obeležava 55 godina karijere: Pred koncert u MTS Dvorani estradna umetnica otkrila čime bi se bavila da nije pevačica (VIDEO)

Snežana Đurišić zapevaće večeras i sutra, 13. i 14. oktobra pred beogradskom publikom i na ovaj način obeležiti 55 godina karijere. Pre nego što je izašla na scenu Đurišićka se obratila predstavnicima medija, među kojima je bio i Informer i govorila o svojoj karijeri, ali i prednostima i manama pevačkog posla.  

- Prekosutra ću biti na radnom mestu to je naš posao. Nije mi teško da pevam, Bogu hvala dao mi je taj talenat i ja u tome zaista uživam, sve drugo je možda malo stresno. To trčanje tamo, vamo ta odgovornost prema tim kandidatima u "Zvezdama Granda" i to je onako nešto što možda malo opterećuje, ali Bože moj to je naš posao - bila je iskrena Snežana. 

Informer

 

Snežana je otkrila da je za večerašnji koncert pripremila dve haljine i dva odela.

- Haljine su kracije Marije Žabić iz Subotice koja već godinama prati mene i moj rad, a odela već, takođe više od 10 godina radi Igor Todorović. Ponekad je tu i Bata Spasojević, ali večeras nosim Igorove i Marijine kreacije - rekla je pevačica. 

Čuvena pevačica narodne muzike osvrnula se na i svoju karijeru.

- Zadovoljna sam, ako zaista trajem 55 godina, kako to i jeste, onda je to znak da sam posao radila na pravi način. Srećna sam i Bogu zahvalna i roditeljima, koji su pre svega bili i dužni i zaduženi i uz mene prilikom mojih početaka. To je velika sreća i privilegija, ako možete da poslušate roditelje koji su jedini koji vas bezrezervno vole. Ta roditeljska ljubav je bezuslovna i tu nema nikakvog interesa. Tako da kad sve svedem zadovoljna sam, a sqad već osećam i obavezu i odgovornost da pevam sve dok ljudi koji su uz mene bili svih ovih godina žele - ispričala je Snežana i priznala da joj je s obzirom na to da je prvu ploču snimila sa devet godina vreme proletelo.  

Informer

 

Okupljene novinare je zanimalo da li je Snežana ikada razmišljala čime bi se bavila da nije pevačica.

- Opet bih se bavila muzikom. Možda bih svirala ili predavala u školi, pod uslovom da imam ovaj talenat - rekla je Snežana.

Na pitanje novinara Informera, da li bi se možda profesionalno bavila sportom, pevačica je priznala da se sportom bavila, ali samo rekreativno.

- Džudista sam bila 11 godina, igrala sam košarku, trenirala plivanje u "Zvezdi", skijanje obožavam... U to neko vreme kada sam rasla svim sportovima sam se bavila... - ispričala je Đurišićka.

Početak koncerta bio je veoma emotivan, a pevačica ga je otvorila pesmom "Niko me nije voleo kao ti". Ona se zatim obratila publici i zahvalila im se na ljubavi i poverenju, pa najavila pop-folk žurku.