14.10.2024.

13:25

Foto: Nikola Babić

Džet set

"Majka će me gledati sa nekog lepšeg mesta" Mirza Selimović najavio koncert i novi duet, pa otkrio ko će biti gošća na njegovom spektaklu

Pevač Mirza Selimović održaće dva koncerta u MTS dvorani 15. i 16. novembra, što će biti kruna njegove dosadašnje karijere.

Mirza je predstavio duet sa Šejlom Zonić, ovogodišnjom pobednicom takmičenja "Zvezde Granda", a okupljenim predstavnicima medija je otkrio kako je došlo do njihove saradnje.

Informer

 

- Spontano je došlo do saradnje. Radili smo neke zajedničke nastupe, već sam imao ovu pesmu, palo mi je na pamet da bi to mogao da bude duet i Šejla se našla tu ti eto. Nemam puno pesama na lageru, samo još jednu - rekao je ona, a zatim otkrio kako se oseća povodom predstojećih koncerata:

- To su moji prvi solistički koncerti. Drago mi je da su u Beogradu, na mestu gde je sve počelo pre 10 godina. Kad smo otvarali karte za drugi koncert bio sam malo skeptičan, ali sad kad vidim da prodaja karata ide sjajno mislim da će biti fenomanalna oba koncerta.

Informer

 

Selimović kaže da planira dosta da se posveti koncertima.

- Očekujem dobru zabavu, dobru energiju...  Uzeo sam pauzu 10 dana pred koncert, neću raditi, uzeo sam karantin, želim samo tome da se posvetim. Jedva čekam, zaista - rekao je on i zaključio da su mu se ostvarili snovi po pitanju karijere:

- Ostvarili su mi se snovi, čak i više nego što sam zamišljao. Kada sam došao Beograd me je šokirao jer je to bio prvi put da sam došao u neki veliki grad iz sredine koja ima 50 - 60 hiljada ljudi.

Mirza je govorio o poplava koje su nedavno zadesile BiH, ali i Srbiju 2014. godine.

Informer

 

- To su katastrofe koje čovek ne očekuje, živote ne može niko da vrati i nadoknadi, ali materijalnu štetu možemo da nadoknadimo i pomognemo. Bar mi koji neki uticaj imamo i radimo. Ima stvari koje nas razdvajaju, ali je mnogo više stvari koje su nam zajedničke i ovim situacijama vidim da se region ujedinio, to je ono što je lepo u celoj toj priči.

Pevač je pred sedmom silom otkrio ko će biti gošća na njegovom koncertu.

- Ivana će biti gost na mojim koncetima. Velika mi je čast zbog toga - rekao je on i pozvao je da stane pored njega, a ona je poručila:

Informer

 

- Zahvaljujem se Mirzi na pozivu, smatram ga prijateljem i sa radošću sam prihvatila da budem njegov gost. 

- Nažalost, ovo mi je najgora godina u mom životu. Majka će sigurno moj koncert ispratiti sa nekog boljeg mesta. Biće ponosna. Teško mi je da pričam o tome... Pitala me je tih zadnjih dana kada smo se čuli kako ide koncert, je l' sve prodato? Žao mi je što je tako ispalo, ali to nas sve čeka u životu. Tek tad sam shvatio koliko su drugi problemi svih nas mali, koliko se mi opterećujemo, a ima toliko lepih stvari... Samo je bitno da smo živi i zdravi.

Ceo intervju možete pogledati u videu ispod.