15.10.2024.

07:02

Foto: nikola babić

Džet set

"Strah me da se ne obrukam pred Cecom": Tea Tairović strepi zbog saradnje sa Ražnatovićkom

Plašim se da se ne obrukam pred Cecom (51), kaže Tea Tairović (28)! Mlada pevačica atraktivnim izgledom i vrelim plesom zavela je ceo region, a pesme koje sama piše postale su hitovi kojima puni dvorane širom sveta.

Informer

 

Kako je Tea, čini se, otkrila recept za hit, mnoge njene koleginice poželele su da im mlada folk zvezda napiše pesmu, a među njima je i balkanska diva Svetlana Ceca Ražnatović.

- Napisala sam pesme za Cecu, sada čekam njen sud. Veliko je zadovoljstvo, ali i odgovornost jer je ona najveća zvezda na našoj muzičkoj sceni godinama. Ne daj Bože da se obrukam - rekla je Tea i istakla da joj veoma znači Cecina podrška.

- Ceca mi je rekla da pišem i snimam pesme dok ih ima jer će naići period kada ih neće biti toliko. Poslušala sam je, zato puno i snimam. Ona je postigla gotovo nedostižne rezultate u muzici i njena podrška mi veoma prija - zaključila je pevačica sa osmehom. Tea je objasnila zbog čega joj je teže da piše muziku i tekstove za svoje kolege nego za sebe:

Informer

 

- Teže je pisati za druge nego za sebe. Kada napišem nešto što je riskantno, ja verujem u to i spremna sam da rizikujem. Drugi izvođači su retko spremni na rizik, a ja nisam neko ko voli da ubeđuje: "Uzmi ovo, ovo će biti hit!", nego, prosto, ako se plašiš, nemoj! Mnogo je veća odgovornost pisati za druge.

Među prvim pevačicama koja je od Tee kupile tekstove jeste Seka Aleksić, koja je hrabro iznela čak dve pesme.

- Pišem onako kako mi izvođač dozvoli. Što se mene tiče, volim da eksperimentišem sa smelim tekstovima i melodijama - objasnila je jedna od najtraženijih pevačica, a uskoro i tekstopisac.

Informer

 

Tairovićeva je otkrila i odakle crpe inspiraciju za emotivne tekstove:

- Ponekad iz vlastitih iskustava, ali češće iz iskustava drugih ljudi. Veliki sam empata i to mi otežava život, ali mi olakšava pisanje jer mogu da razumem tuđu patnju i identifikujem se sa njom. Moje pesme koje su mi najemotivnije jesu: "Nek ti je srećno" i "Naivčina".

Tokom sledeće godine na beogradskom Ušću koncerte će održati dve velike balkanske zvezde, Ceca Ražnatović i Dragana Mirković, a Tea je otkrila na čiji bi koncert radije otišla.

- Otići ću na oba koncerta, ta vest me je zaista obradovala. Oduvek sam slušala i Cecu i Draganu, obe su sjajne - zaključila je šarmantna Novosađanka. dan mali kabare za tu noć, biće to dobar šou.